Olovska „haubica“ neumoljivo „rešeta“ protivničke mreže, Mehanović: Ne razmišljam o ponudama, ostajem u Stupčanici

U nogometu je najvažnije postići zgoditak, dovesti svoje navijače u stanje euforije, delirijuma, oduševljenja, a protivničke vratare natjerati u očaj i „ubiti“ im svaku želju da se i dalje bave ovim sportom.

Jedan od onih koji svojim golovima donosi veliku radost vjernim navijačima svog kluba je najbolji strijelac druge lige FBiH-centar,rasni golgeter, Olovska „haubica“ Fijad Mehanović, član ekipe nogometnih „pjesnika“ iz Olova, NK Stupčanica. Ovaj rođeni golgeter je u upravo završenom jesenjem prvenstvu ove lige, čak 21 put matirao protivničke „portire“ i natjerao ih da samo pogledom prate let lopte u njihovu „storu“. Ovaj izuzetan skor je fascinatan i zadivljujući, jer on sam je postigao više pogodaka od osam ekipa u ovoj ligi. Iskoristili smo priliku i porazgovarali sa ovim rasnim strijelcem o svemu pomalo.

olovska „haubica“ neumoljivo „rešeta“ protivničke mreže, mehanović: ne razmišljam o ponudama, ostajem u stupčanici
mehanović i karahmetović

# Gdje si počeo igrati nogomet i u kojim si sve klubovima nastupao !?
-Fudbal sam počeo igrat u NK Ilijaš da bi zatim prešao u FK UNIS (Vogošća) za koji sam sa nekih 16-17 godina igrao nekoliko utakmica u prvog ligi FBiH. Zatim sam prešao u FK Radnik (Hadžići) kod poznatog menadžera Irfana Redžepagića (menadžer Edina Đeke,op.au.) koji me vodio na probu u FK JABLONEC(Češka). Nakon toga otišao sam na Island u klub UMF Sindri gdje sam igrao dvije godine i poslije u Njemačku (VFL Halle) dvije godine. Nakon toga sam se vratio u NK Ilijaš, da bi na kraju prešao u NK Stupčanica.

# U Olovu si sjajno primljen od saigrača,uprave kluba,navijača !?
-U Stupčanici sam evo pola godine, mogu samo reči riječi hvale za ovaj klub, od prvog dana su me svi primili kao da sam već odavno tu i naravno da im se na tome zahvaljujem. Uprava kluba na čelu sa predsjednikom Semirom Degirmendžićem radi i više nego dobar posao, što se da primjetiti i po razultatima našim, odličnoj atmosferi medju igračima i urađenoj infrastrukturi. Na terenu najviše sarađujem sa Edinom Bešlijom jer se i odavno poznajemo, a i Edinove lopte imaju oči ali i „naočale“ za svaki slučaj, a također su tu Omer Avdibašić i Munib Karahmetović sa kojima se pravo dobro “razumijem” na terenu. Naravno, o navijačima sve pozitivne stvari, mi imamo navijače koji nas bodre gdje god da igramo. Ovom prilikom im se zahvaljujem na tome. Zbog naših navijača svaku utakmicu smo imali osjećaj kao da igramo domaću utakmicu. Još jednom im veliko hvala.

# Tvoje igre i golgeterske sposobnosti nisu ostali nezapaženi. Na udaru si mnogo ekipa !?
-Tačno da me ovih dana kontaktiraju mnogi treneri, ekipe, menadžeri iz ekipa iz većeg ranga takmičenja, ali da budem iskren, a i svima njima sam to isto rekao, meni je u Stupčanici lijepo i uopšte ne razmišljam o bilo kom odlasku, u bilo koji tim u narednom periodu. NK Stupčanica je olovska „svetinja“, čitav grad diše i živi za klub i to se rijetko gdje drugo sreće i viđa.

Razgovarao: Rešad Mamela

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU