10 C
Sarajevo
Ponedjeljak, 27 ožujka, 2023

Online nastava u školama u ZDK produžena za još jednu sedmicu (VIDEO)

Postešeno popuštanje mjera u ZDK

Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona Spahija Kozlić, nakon konsultacija s ministrom zdravstva Adnanom Jupićem, donio je odluku da i naredne sedmice bude nastavljeno izvođenje nastave po online modelu, o čemu će tokom dana biti obaviještene sve osnovne i srednje škole na području tog kantona.

Potvrdio je da će Krizni štab Ministarstva zdravstva ZDK-a sutra razmatrati postojeće protivpandemijske mjere, te uputiti prijedlog mjera na usvajanje Vladi ZDK-a.

Najavio je da će Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta naredne sedmice sagledati modele nastavka izvođenja nastave, uzimajući u obzir obaveze maturanata, odnosno učenika završnih razreda škola, prema maturskim završnim ispitima, koji bi se trebali izvoditi u školi.

  • U tom smislu ćemo naći adekvatan model kako bi oni prisustvovali u školama odbrani maturskih i drugih radova – rekao je Kozlić.

Naglasio je da se epidemiološka slika popravlja, ali da će mjere u vezi načina izvođenja nastave biti popuštane postepeno, kako ne bi došlo do pojave novih žarišta.

  • Zdravlje učenika i osoblja zaposlenog u školama je na prvom mjestu i time se rukovode Krizni štab ZDK i Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport – rekao je Kozlić.

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU