Online nastava u školama u ZDK produžena za još jednu sedmicu (VIDEO)

Postešeno popuštanje mjera u ZDK

Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona Spahija Kozlić, nakon konsultacija s ministrom zdravstva Adnanom Jupićem, donio je odluku da i naredne sedmice bude nastavljeno izvođenje nastave po online modelu, o čemu će tokom dana biti obaviještene sve osnovne i srednje škole na području tog kantona.

Potvrdio je da će Krizni štab Ministarstva zdravstva ZDK-a sutra razmatrati postojeće protivpandemijske mjere, te uputiti prijedlog mjera na usvajanje Vladi ZDK-a.

Najavio je da će Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta naredne sedmice sagledati modele nastavka izvođenja nastave, uzimajući u obzir obaveze maturanata, odnosno učenika završnih razreda škola, prema maturskim završnim ispitima, koji bi se trebali izvoditi u školi.

  • U tom smislu ćemo naći adekvatan model kako bi oni prisustvovali u školama odbrani maturskih i drugih radova – rekao je Kozlić.

Naglasio je da se epidemiološka slika popravlja, ali da će mjere u vezi načina izvođenja nastave biti popuštane postepeno, kako ne bi došlo do pojave novih žarišta.

  • Zdravlje učenika i osoblja zaposlenog u školama je na prvom mjestu i time se rukovode Krizni štab ZDK i Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport – rekao je Kozlić.
Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU