Općina Centar: Besplatan prijevoz za učenike s invaliditetom i njihove pratioce

U Nacrtu budžeta Općine Centar za 2024. godinu obezbijeđen je iznos od 32.000 KM za prijevoz učenika s invaliditetom i njihove pratioce.

Troškovi se refundiraju djeci predškolskog uzrasta, te učenicima osnovnih i srednjih škola, koji su nastanjeni i prijavljeni u općini Centar. Refundaciju troškova prevoza moguće je dobiti za potrebe odlaska i povratka za javni linijski saobraćaj (mjesečni kupon za učenika i pratioca) ili za troškove prijevoza učenika sa invaliditetom koji koriste putnički automobil, bez obzira na udaljenost od mjesta stanovanja do škole.

Iz Službe za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Općine Centar obavještavaju da obrazac za prijavu za naknadu troškova prijevoza učenika sa invaliditetom je moguće pronaći na web stranici Općine Centar u rubrici elektronski formulari: https://www.centar.ba/e-uprava/elektronski-formulari, na Info pultu ili u šalter sali Općine Centar. U obrascu je navedena dokumentacija koja je potrebna za ostvarivanje ovog prava poput potvrde o upisu u tekuću školsku godinu, rješenja o invalidnosti, izjava o udaljenosti obrazovne ustanove od mjesta prebivališta, te kopija bankovnog računa zbog uplate sredstava. Sva navedena dokumentacija se može priložiti u originalu ili ovjerenoj kopiji. Zahtjev se Službi za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport može poslati individualno, a također to može učiniti i školska ustanova u ime svojih učenika. Besplatan prijevoz učenika starosti od 6 do 16 godina realizuje se na osnovu sporazuma o zajedničkoj saradnji između Općine Centar i Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo.

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU