Stojanović za TVSA: Glavni problem zašto komisije ne rade je kvorum (VIDEO)

Gost Sarajevske špice bio je Igor Stojanović, potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine.

Istakao je da je vladajuća većina pokušala osigurati bolji protok kada su u pitanju donošenja odluka u skladu s odlukama Parlamenta, ali da opozicija pokušava zaustaviti bilo kakva donošenja istih, osporavajući ulogu predsjedavajućeg.

-Trebala bi biti donesena odluka o privremenom finansiranju. Nadam se da ćemo imati nacrt budžeta i raspravu. Uvijek u situacijama kada se budžet ne usvoji, donosi se odluka o privremenom finansiranju kojim se mogu zadovoljiti osnovne potrebe građana. Vlada intenzivno radi na budžetu, a drago mi je da će se omogućiti svim parlamentarcima da utiču na njega. Ova odluka utiče na 2 miliona građana, a predstavnici u parlamentu upravo zbog toga moraju uticati na istu – kazao je Stojanović za TVSA.

Naglasio je da nedolasci u komisiju predstavljaju blokadu da se neka odluka ne donese.

Ističe i da je prvi cilj Vlade FBiH plata od minimalno 1.000 KM, a preduslov za to je set fiskalnih zakona. Taj sistem se mora urediti, ali je potrebno vremena.

-Najvažnije pitanje za BiH je njen ekonomski napredak i fiskalizacija koja bi nas trebala dovesti do minimalne plate od 1. 000 KM – poručio je Stojanović.

Govorio je i o Izbornom zakonu i evropskom putu BiH, a čitav razgovor poslušajte u videu.

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU