Općina Centar: Veliko interesovanje za sportsko penjanje za djecu

Zahvaljujući finansijskoj podršci Općine Centar, tokom protekla dva mjeseca, Udruženje za sport i rekreaciju „Challenge“ realizuje projekat obuke sportskog penjanja pod nazivom „Visoki ciljevi Centra“ za djecu uzrasta od 7 do 12 godina sa područja ove lokalne zajednice.

–Zbog velikog interesovanja polaznika sportskog penjanja odlučili smo da treninge produžimo i tokom mjeseca januara. Prvobitno je bilo planirano da s područja Centra obuhvatimo oko 50 mališana, ali nakon što se prijavilo preko 160 kandidata za školu sportskog penjanja odlučili smo produžiti obuku kako bi što većem broju djece omogućili da učestvuju u treningu. Na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja napravit ćemo završnu manifestaciju gdje ćemo najboljim polaznicima uručiti prigodne poklone u vidu dijela sportske opreme za penjanje. Drago nam je što smo omogućili djeci ovakvo iskustvo i želimo i u budućnosti da nastavimo ovakve projekte, objasnila je Azra Tabaković, koordinator projekta.

Cilj projekta je osposobiti svako dijete da uspješno savlada osnove sportskog penjanja kroz kvalitetnu teoretsku edukaciju i praktičnu obuku. Pored toga cilj je i razviti kod svakog djeteta samopouzdanje i samosvijest kroz napredak u sportskom penjanju i postizanje ličnih ciljeva. Kroz ovaj projekat biće poboljšana socijalna interakcija, timski duh i međusobno povjerenje među djecom kroz zajedničko učenje i savladavanje izazova sportskog penjanja.

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU