Općina Gornji Vakuf – Uskoplje postaje partner s Općinom Rugvica iz Republike Hrvatske – Bug.ba

Na 11. redovnoj sjednici Općinskog vijeća Gornji Vakuf-Uskoplje održanoj danas, između ostalog, na dnevnom redu našao se i prijedlog Odluke o sklapanju Sporazuma o suradnji općine Gornji Vakuf-Uskoplje i općine Rugvica iz Republike Hrvatske.  Prethodno, OV Rugvica je istu Odluku usvojilo na svojoj sjednici održanoj 24. marta 2022. godine.

Jednoglasnom podrškom navedenoj odluci na OV Gornji Vakuf-Uskoplje stvorene su sve potrebne pretpostavke za potpisivanje sporazuma o suradnji između dviju općina.

Općina Rugvica je prva općina iz Republike Hrvatske s kojom će općina Gornji Vakuf-Uskoplje potpisati Sporazum o suradnji i partnerstvu. Navedenim aktivnostima prethodio je posjet predsjednika ŽO HDZ-a BiH SBŽ i saborskog zastupnika Radoje Vidovića, predsjednika OO HDZ-a BiH Uskoplje Dražena Matišića i predsjednika OV Gornji Vakuf-Uskoplje Gorana Batinića općini Rugvica gdje ih je primio općinski načelnik i saborski zastupnik Mato Čičak.  Prilikom posjeta općini Rugvica gosti su se imali prilike vidjeti mnogobrojne projekte koji su realizirani sredstvima EU, prvenstveno strategiju oživljavanja industrijske zone i privlačenje investitora ali i projekte socijalne i komunalne infrastrukture. Općina Rugvica zadnjih nekoliko godina je jedno od najpoželjnijih mjesta za ulaganja u Zagrebačkoj županiji te je jedna od vodećih općina po uspješnosti privlačenja sredstava iz EU fondova što je rezultiralo njenim ubrzanim razvojem. Iz općine Rugvica izrazili su spremnost svoje bogato iskustvo podijeliti s općinom Gornji Vakuf-Uskoplje.


bug.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU