-11.2 C
Sarajevo
Utorak, 25 siječnja, 2022
Još

  Općina Kakanj predstavlila platformu ‘e-Dijaspora’

  S ciljem jačanja veza s dijasporom i kvalitetne izrade baze podataka Općina Kakanj razvila je platformu “e-Dijaspora” koja obuhvata bazu podataka dijaspore osoba, organizacija i firmi.

  Ova baza podataka za evidenciju državljana, nerezidenata porijeklom iz Kaknja trebala bi napraviti poveznicu u domenu očuvanja tradicije, kulture, običaja, te pokrenuti privrednu saradnja firmi iz cijeloga svijeta s lokalnim partnerima u Kaknju.

  - Oglašavanje -

  Iz Općine su pozvali sve Kakanjce koji žive u inostranstvu da putem platforme “e-Dijaspora” popune elektronski obrazac i odaberu jednu od ponuđenih opcija radi identifikacije zahtjeva i očekivanja.

  Nakon toga će operater Općine Kakanj kontaktirati podnosioca obrasca i u skladu s njegovim odabirom interesiranja informirati ga i predložiti korake spajanja.

  Za obnavljanje prekinutih veza s obitelji i prijateljima potrebno je odabrati opciju “Poveži se”, za investiranje opciju “Investiraj”, a ukoliko predstavnici dijaspore žele promovirati ljepote kakanjskog kraja potrebno je odabrati opciju “Promoviraj”.

  Platforma “e-Dijaspora” pruža i efikasan i kvalitetan servis za izvode iz matičnih knjiga (rodni list, uvjerenje o državljanstvu, smrtni list, vjenčani list) s mogućnošću dostavljanja na kućnu adresu u cijelom svijetu, saopćeno je danas iz Press službe Općine Kakanj.


  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU
  spot_img
  TRENUTNO POPULARNO