17.7 C
Sarajevo
Ponedjeljak, 8 kolovoza, 2022

  Općina Travnik nastavlja sa Programom postinvesticione podrške svojim privrednicima

  Predstavnica Općine Travnik posjetila je kompanije aktivne na teritoriji travničke općine i time nastavila aktivnosti u sklopu Programa postinvesticione podrške u okviru Saradničke mreže.

  Ovom prilikom, predstavnici firme „ZVRKO“ d.o.o. Travnik,, OR „LIF“ Travnik, OR STIL-TEX“ Travnik, „DAUTOVIĆ“ d.o.o. Travnik, „PANAD“ d.o.o. Travnik imali su priliku u direktnom razgovoru sa općinskim službenikom iznijeti: administrativne probleme sa kojima se susreću u svom radu, eventualne planove za nove investicije, te način na koji općinske službe mogu konkretno pomoći realizaciju njihovih razvojnih planova.

  Podrška preduzetnicima nakon inicijalnog ulaganja ključna je komponenta promocije investicija i jedan od načina kapitalizacije nastojanja svih nivoa vlasti da privuku nove, a postojeće investicije učini održivim. Program postinvesticione podrške ima za cilj uspostaviti direktnu komunikaciju između investitora i nadležnih državnih organa radi ostvarivanja rasta i razvoja ovih kompanija. Stoga je od ključnog značaja da svi nivoi vlasti, a posebno lokalna zajednica podrže dolazak investitora i realizaciju investicija, jer samo uspješne investicije mogu podići nivo zaposlenosti, a time i ukupan privredni potencijal te lokalne zajednice.

    Tarik Kapidžić ponovo izabran za predsjednika Ljekarske komore ZDK

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Kako ovaj članak smatrate korisnim...

  Pratite nas na društvenim mrežama

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  MOŽDA VAS ZANIMA
  ANKETA
  Da li izlazite na izbore u BiH?
  DRUGI UPRAVO ČITAJU