16 C
Sarajevo
Četvrtak, 18 kolovoza, 2022

Općina Travnik raspisala novi Javni poziv/ Raskinut ugovor sa Konzorcijem “Tuzlić” i “Manjo”

Kako je na svojoj Facebook stranci objavio načelnik Općine Travnik Admir Hadžiemrić, Općina Travnika je raskinula ugovor sa Konzorcijem “Tuzlić” d.o.o. Breza i “Manjo” d.o.o. Sarajevo koji je bio angažiran na izvođenju radova u okviru projekta: „ Izgradnja kanalizacionog kolektora gradskog područja Travnika – faza I i rekonstrukcija ulice Erika Brandisa.“, na potezu od Općinskog suda do restorana „Tarabovac“.

Naime, ovlaštene osobe u Općini Travnik, kao i firma angažirana kao stručni nadzor na izvođenju radova na gore navedenom projektu, utvrdile su kako Konzorcij kojeg čine firme “Tuzlić” i “Manjo”, koje su izabrane procedurom javnog poziva u skladu sa zakonom o Javnim nabavkama, ne ispunjavaju obaveze iz ugovora.

Stoga, jedina mogućnost bila je raskid ugovora, što je i učinjeno. Općina Travnik je već raspisala novi javni poziv za izbor novo izvođača koji će nakon završene tenderske procedure biti izabran u skladu sa procedurom zakona o Javnim nabavkama. Iskreno se nadam sam da će novi izvođač završiti radove u novom zadanom roku i da ćemo uspješno implementirati ovaj za sve građane općine Travnik važan projekat čime ćemo dobiti još jednu veomu značajnu funkcionalnu modernu saobraćajnicu sa svim pratećim elementima.

  (VIDEO) Svečanim programom dodjele plaketa u Travniku završena manifestacija "Žena porodica i zajednica"

Izvedba ovog projekta poremetila je uobičajni režim odvijanja saobraćaja u ovom dijelu grada pa vas molim da imate razumijevanja i strpljena, poručio je načelnik Hadžiemrić.

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

MOŽDA VAS ZANIMA
ANKETA
Da li izlazite na izbore u BiH?
DRUGI UPRAVO ČITAJU