20 C
Sarajevo
Nedjelja, 4 lipnja, 2023

Općinski načelnik Kalesije Sead Džafić dobitnik zlatne nagrade i priznanja „Globallocal“

Međunarodni ekonomski forum „Perspektive“ Dubrovnik i „Promo global“ Zagreb Odlukom Međunarodnog komiteta za dodjelu Internacionalnih nagrada i priznanja za zajednice i institucije za kreiranje dobrog ambijenta za razvoj poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Evropi, na Drugom svjetskom kongresu poduzetnika koji se održava u Skoplju dodijeli su Zlatnu nagradu i priznanje Općini Kalesija, odnosno načelniku Seadu Džafiću za kreiranje dobrog ambijenta za razvoj poduzetništva u kategoriji „Najbolje lokalne zajednice u 2019. godini“.

Ovo je veliko priznanje i drago mi je da smo prepoznati u srednjoj i jugoistočnoj Evropi kao općina koja stvara dobre uslove za ulaganje i koja se u potpunosti stavlja na raspolaganje poduzetnicima, kazao je općinski načelnik Sead Džafić nakon preuzimanja nagrade.

On je istakao da će ovo biti dodatni vjetar u leđa da se i u narednom periodu prave programi i postavljaju ciljevi koji će u konačnici dobro doći i pomoći privrednicima i onima koji se odluče da investiraju u Kalesiju.
dobitnici nagrade
Ovu prestižnu nagradu pored Općine Kalesija dobile su i Općina Ilinden (Sjeverna Makedonije), Maribor (Republika Slovenija), Gavgelija (Sjeverna Makedonija), Sombor (Republika Srbija), Općina Kneževi i Vinogradi (Republika Hrvatska) i Općina Laktaši (Bosna i Hercegovina).

Kada je riječ o najboljim javnim institucijama sa zakonodavnim ovlastima priznanja su dodijeljena za Ministarstvo gospodarstva i prostornog uređenja Posavske županije te Ministarstvu trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona.

Od Općina i Gradova iz Bosne i Hercegovine priznanje „Globallocal“ dobili su općina Gradačac, Općina Derventa, Grad Goražde, Općina Gacko, Bosanska Krupa i Konjic.

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU