Općinsko vijeće Stari Grad usvojilo Deklaraciju o osudi nasilja u Gazi

Općinsko vijeće Stari Grad Sarajevo održalo je danas 30.redovnu sjednicu koja je počela odavanjem počasti – učenjem Fatihe i minutom šutnje, za nevine žrtve ubijene u Gazi, te za ubijene sarajevske policajce, Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, koji su na današnji dan prije pet godina ubijeni u naselju Alipašino Polje izvršavajući svoje redovne zadatke.

Na prijedlog dopredsjedavajućeg Općinskog vijeća Stari Grad, Damira Saračevića, Općinsko vijeće danas je jednoglasno usvojilo Deklaraciju o osudi nasilja u Gazi, posebno osuđujući napade na bolnice, civile i djecu.

“Predložio sam inicijativu da se usvoji deklaracija u kojoj se osuđuju zločini nad stanovništvom Gaze i svim civilima jer je to najmanje što možemo uraditi kao građani Sarajeva i Starog Grada, jer smo i sami prolazili kroz to. Dizanjem glasa barem koliko-toliko pomažemo stanovništvu Gaze koji prolaze kroz zaista nedopustiv teror,” poručio je dopredsjedavajući Saračević.

Na prijedlog vijećnika u Općinskom vijeću Stari Grad, Sejfe Šehovića, Općinsko vijeće također je jednoglasno usvojilo inicijativu o izdvajanju sredstava u iznosu od 50.000 KM za pomoć stanovništvu Gaze koja će biti realizovana kada se steknu uslovi. Šehović je prilikom pojašnjavanja inicijative podsjetio koliko je našem narodu značila svaka vrsta pomoći u vrijeme agresije na Bosnu i Hercegovinu, te da je veoma značajno poslati poruku da smo i na ovaj način uz narod Palestine.

www.tvsa.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU