13.8 C
Sarajevo
Petak, 2 lipnja, 2023

Oročena štednja za sigurniju budućnost

Akcija do 30. juna – do 3,45% na oročenu štednju u MF Banci

Naše društvo još uvijek je poprilično tradicionalno kada su u pitanju načini čuvanja fonda za “crne dane” i često volimo da novac držimo u kući, na sigurnom, skriven ponekad i od nas samih.

Iako smo daleko od zemalja koje njeguju kulturu oročene štednje u bankama, među kojima prednjače Luksemburg, Belgija, Malta, Austrija i Holandija čiji stanovnici imaju značajne iznose dugoročno oročene na računima banaka, statistike iz godine u godinu pokazuju da se i kod nas navike mijenjaju i da stanovništvo prepoznaje prednosti štednje novca u bankama.

Banke danas nude različite kamatne stope na oročenu štednju, a među njima se svakako ističe  MF Banka čije su štediše navikle na tradicionalno atraktivne kamatne stope na ovoj vrsti štednje.

U MF banci u toku je akcija na oročenu štednju, a do kraja juna možete započeti štednju uz obračun kamatnih stopa koje su povećane za 50% za periode štednje od 13, 18, 24 i 36 mjeseci, uz maksimalnu kamatu od 3,45%! Zbog odličnih uslova oročene štednje, ovo je najprodavaniji depozitni proizvod u ovoj banci.

Predsjednik Uprave MF Banke, Bojan Luburić, pojašnjava mogućnosti štednje i njihove karakteristike.

“Ako razmatramo načine štednje, čuvanje ‘šteka’ kod kuće najgora je moguća opcija. Ovakvim vidom čuvanja novca nemate apsolutno nikakvog prinosa, a u periodu inflacije vi nemate nikakav način da barem malo amortizujete njene efekate. Drugi razlog koji ne ide u prilog ovoj vrsti štednje su veliki rizici od krađe i gubitka novca. S druge strane oročena štednja u bankama vam omogućava da u definisanom vremenskom periodu ostvarite prihod od kamatne stope, te na taj način povećate ukupan iznos vaše štednje.

Ipak, kada govorimo o prosječnim štedišama koji štede iznose od nekoliko hiljada do stotinu hiljada maraka, najpouzdanija je oročena štednja, naročito kada imate značajne kamatne stope i fleksibilne uslove raspolaganja novcem”, kaže Luburić.

Više informacija o ovom štednom proizvodu i aktuelnim kamatnim stopama na štednju, potražite na sajtu MF Banke.

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU