Oslobađanje iz okova tjeskobe, straha i trauma poruka videospota za pjesmu “D-dimer” Milice Bonar

Milica Bonar je predstavila svoj novi spot za singl koji nosi naziv ” D-dimer”.

Milica se može pohvaliti da je autorica muzike, ali i da je napisala tekstove svih svojih pjesama.

Spot za pjesmu D-dimer radio je Eldar Muhić, s sniman je u februaru, u danima zemljotresa u Siriji i Turskoj te predstavlja traženje puta ka oslobađanju iz okova tjeskobe, straha, trauma i svakodnevnih frustracija sa kojima se suočavamo.

Naziv pjesme “D-dimer” koristi se metaforički, a u medicinskom smislu predstavlja konkretan pojam. Povišene vrijednosti D-dimera mogu biti povezane s određenim zdravstvenim stanjima poput tromboembolije, kardiovaskularnih bolesti, depresije ili komplikacija tokom trudnoće. U kontekstu pandemije koronavirusa, povišene vrijednosti D-dimera postale su prepoznatljive kao manifestacija kliničke slike pacijenata oboljelih od COVID-19. Kroz ovu pjesmu, Mila nas podsjeća na univerzalnost i slojevitost životnih borbi koje mogu zahvatiti sve nas.

oslobađanje iz okova tjeskobe, straha i trauma poruka videospota za pjesmu “d-dimer” milice bonar
oslobađanje iz okova tjeskobe, straha i trauma poruka videospota za pjesmu “d-dimer” milice bonar

“U današnjem vremenu, veliki je uspjeh pronaći recept za kvalitetniji i sretniji život. Lik koji se pojavljuje u spotu je Milan Kešeljević, student socijalnog rada,” rekla je Mila B.

Spot nam pruža vizualno iskustvo koje nadopunjuje emotivnu snagu same pjesme.

Milica Bonar je rođena u Sarajevu, gdje je završila osnovnu, srednju školu te studij novinarstva i odnosa s javnošću. Radila je u medijima, pohađala časove klavira, plesa i baleta, a članica je i Mješovitog hora Akademskog kulturnog Centra Slobodan Princip “Seljo”.

U sklopu nastave koju je pohađala na sarajevskom iMTM-u, educirala se za komponovanje na muzičkim softverima.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU