Osmi potvrđeni slučaj zaraze koronavirusom u Hrvatskoj

Prema pisanju hrvatskih medija, u Rijeci je još jedna osoba pozitivna na koronavirus. To je već osma osoba koja je oboljela od koronavirusa u Hrvatskoj.

Zabilježeno je tri slučaja oboljelih u Zagrebu i pet u Rijeci i svi su pod zdravstvenim nadzorom.

Iz Stožera civilne zaštite u subotu su apelirali na sve koji su bili na područjima zahvaćenim novim koronavirusom da, u interesu javnog zdravlja, ne dolaze na javna okupljanja.

Apel se odnosi na osobe koje su bile na području Kine, Japana, Hong Konga, Singapura, Južne Koreje, Irana te talijanskih pokrajina Lombardija, Veneto, Emilia Romagna i Piedmont.

Stožer je dao i preporuku da se građani pri pozdravljanju ne rukuju, jer je to mogući način prijenosa virusa.

Iz Stožera civilne zaštite izvijestili su da osobe u tranzitu kroz Hrvatsku ne prolaze proceduru stavljanja pod epidemiološki nadzor sukladno uputi Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, kao i da je Epidemiološka služba pripremila uputu za vozače koji se nalaze u dnevnim migracijama s epidemiološki ugroženih područja.

“Radi njihove samozaštite bit će nužno korištenje zaštitne opreme. S tim u vezi, definiran je poseban režim prema navedenima koji će primjenjivati granična policija i Državni inspektorat”, stoji u objavi Stožera.

Uskoro više informacija.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU