Otac Mine iz Survivora je glumačka legenda, a imao je buran ljubavni život

Evo kako je govorio o svojoj kćerki i tome što je odlučila da nastavi njegovim stopama.

Legendarni glumac Marko Nikolić preminuo je 2019. godine u 73. godini života, a pamtićemo ga po mnogim ulogama u domaćim filmovima i serijama, od kojih je jedna od najpoznatiji uloga čuvenog Gige Moravca u „Boljem životu“.
Ipak, ono što mnogima nije poznato, jeste to da je Nikolić imao tri velike ljubavi.

Jednom prilikom otkrio je i svoj “zavodnički trik”.

“Na primjer, zamišljen si i gledaš u jednu tačku, a one se pitaju šta li ga muči, mora da je sav ispunjen duhovnostima kad je tako dubok i umije da pati. Bile su to neke folirancije, a sad je ostalo da se divim ženskoj ljepoti i da ne žalim za svojom mladošću”, ispričao je glumac jednom prilikom.

“Kad je riječ o duhovnosti i pravoj, iskrenoj ljubavi, nisam birao. Nije bilo bitno da li je poznata ili nepoznata ličnost, da li je umjetnica ili sportistkinja, da li je visoka, niska, mršava, debela. Kad mi se nešto svidi u njoj, moglo je njih petsto da mi skrene pažnju kako nisam normalan, ne bi vrijedilo, jer ja sam sebi našao nešto što mi je interesantno. Ne znam da li na žalost ili na sreću, ali tri puta sam se ženio i imam troje divne djece iz ta tri braka. Ne mogu da kažem kako mi je žao što nisam imao deset žena i desetoro djece, bilo bi previše”, iskren je bio Marko.

Njegova kćerka je glumica Mina Nikolić koja je i učesnica ovogodišnjeg Survivora, a njen otac je svojevremeno pričao o tome što je ona odlučila da nastavi njegovim stopama.

“Kad sam vidio da djeca mojih kolega Tanje i Miše igraju njih kad su bili mladi, pomislio sam da bi i moja kćerka kao student glume mogla da se uključi. Međutim, ja igram dedu Dušana koji nema djece i bilo mi je krivo zbog toga. I kad se film uveliko snimao, pitao sam reditelja ko igra medicinsku sestru, a on će meni: ‘Ma, naći ćemo’. Tada sam mu rekao: ‘Ma nemoj da tražiš, imam kćerku koja je student treće godine glume’. Želio sam da vidi kako izgleda pravi film, a ne samo oni njeni studentski koje je snimala. Igrala je u ‘Urgentnom centru’, ali toliko da je baba nije ni vidjela jer se u tom trenu zakašljala ili brisala naočari. Želio sam da radi sa glumcima o kojima je maštala… To sam inicirao, ali niko se nije bunio, a i zašto bi kad je normalno da otac glumac podrži kćerku glumicu. Pa i svaki hirurg bi svom sinu hirurgu dao da operiše”, ispričao je on tada.

Glumac je bio i veliki boem, te je često pričao i o svom pogledu na život.

“Kad bih počeo da razmišljam, sve bi se, što kaže moj omiljeni Oliver Dragojević, svelo na to da kad skupiš šta je bilo, cijeli život u jednu pjesmu stane. E meni se sada tako čini. Za čim da žalim? Više bih proveo vremena nabrajajući za čim da žalim nego što sam uopšte proveo života, jer sam izuzetno ljubopitljiv i zainteresovan za sve živo na svijetu”, govorio je Nikolić.

“Ko nije iskusio glad ne zna da cijeni hranu. Ja sam to osjetio kada sam bio student. Nije da moji nisu imali i da mi nisu slali novac i namirnice, ali ja sam volio da ludujem. Znao sam da ispratim djevojku koja je živjela na Zvezdari, a onda svratim u Lion i poručim tatar biftek. Konobari su prvo tražili da vide ličnu kartu, potom i da pokažem novac. Kada bih sve to učinio, dobijao sam ono što sam naručio i uživao u lijepoj atmosferi i jelu, a zatim danima nisam imao ni za šta”, otkrio je on o svom boemskom životu.

Nikolić je preminuo od opake bolesti koja se u jednom trenutku bila povukla, ali je tada rekao kako je “svijestan da je to samo odlaganje”.

“Ne mogu da kažem kako mi je ovo drugi život. Lijepo je što sam to odložio, a svijestan sam da je ovo samo odlaganje. Kad ispred nekog ukoči automobil na pet centimetara, to je samo odlaganje do biološke smrti”, iskreno je rekao glumac i naglasio da se boji bolesti.

“Izuzetno, preživio sam to što sam preživio i bio na samoj ivici života. I to je strašno. Možete da zamislite koliki je to strah kada od njega više ne pijem, ne pušim, ne jedem meso. Bio sam sladokusac koji je sebi spremao hranu, a danas takođe spremam, ali ono što moram da jedem”, zaključio je svojevremeno Marko Nikolić.

(EXPRESS/nova.rs)

The post Otac Mine iz Survivora je glumačka legenda, a imao je buran ljubavni život appeared first on Express.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU