OTKRIVENO: Obradović otkrio zašto Mirotić nije došao u Partizan

Trener Partizana Željko Obradović dao je intervju za Nedeljnik uoči početka Eurolige.

Trofejni trener govorio je o raznim temama, a jedna od tema bio je i Nikola Mirotić. Bivši reprezentativac Španjolske dao je riječ crno-bijelima da će biti dio njihovog tima, ali je u posljednjem trenutku promijenio odluku.

– Reći ću ti sve što znam o tome. Posle nekoliko razgovora koje smo imali sa Nikolom, i ja i rukovodstvo kluba, pozvao me je i rekao da sigurno dolazi u Partizan. Ostalo je samo srediti papirologiju između njega i Barcelone i cijelu tu zavrzlamu. Međutim, sve to vrijeme nastavili smo komunicirati. Nikola je izuzetno pristojan dečko i svi ti razgovori su bili vrlo ugodni i sve je teklo kako treba – pričali smo o procesu sastavljanja momčadi, koje igrače želimo dovesti, kako planiramo igrati, zanimao ga je svaki detalj . Nakon dva tjedna takvih razgovora nazvao me i rekao da još uvijek ne može doći. Kad sam ga pitao zašto, rekao mi je da su to pritiscirekao je Obradović i dodao:

– Rekao sam mu da smo svi pod pritiskom, da je to dio posla, i uvreda, i očekivanja, i prijetnji, ali da zapravo nitko nije snosio nikakve posljedice od tog pritiska i da mislim da on to može podnijeti. Tada mi je rekao da je primio nekoliko poziva i da je bio prisiljen odustati.

Tko ga je zvao?

– Reći ću vam točno ono što je rekao meni. Nije spominjao imena, ali mi je rekao da je dobio pozive “iz politike” i “iz crkve”.

Je li ga doista pozvao, kako je rečeno, patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije?

– Nikola nije otkrio imena, ali mi je rekao da se radi o ljudima iz politike i crkve. Toliko znam. On to može potvrditii”.

www.sportskacentrala.com

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU