Otkriveno! Sekunde su dijelile Messija i Ronalda od toga da igraju zajedno

Zasigurno dva najveća igrača ove generacije i veliki favoriti za najboljeg igrača u historiji, Cristiano Ronaldo i Leo Messi već više od decenije vladaju svijetom fudbala.

Rivalstvo koje se razvilo između ove dvije zvijezde je takvo da su uspjeli da podijele planetu u dva tabora. Jedni smatraju da je Ronaldo najbolji ikada dok su drugi naklonjeni Messiju.

Ustvari, vrlo malo je nedostajalo da dvije superzvijezde zaigraju zajedno.

O čemu se radi?

Florentino Perez nije doveo Cristiana Ronalda u Real, niti je ikada blagonaklono gledao na taj potez. U stvari, ljeto prije je Ronaldo insistirao da poslije evropske titule sa Unitedom ode u Real, ali ga je Ferguson ubijedio da ostane još sezonu, uz obećanje da će ga pustiti naredno ljeto.

Ali, te sezone, tokom 2008. Ramon Calderon koji je dogovorio transfer je otišao sa čela Reala, a dok je postojao vakuum, do dolaska, odnosno povratka Pereza, glavni čovjek u klubu Blas je izjavio da je 100 miliona za Portugalca bezobrazno velika suma i da je Real neće platiti. Fergusona je to iznerviralo, htio je da po svaku cijenu odustane od dogovora, a Mendes je donio dvije nove ponude.

Jedna je bila 150 miliona eura od komšijskog Cityja u koji su ušli prebogati Arapi, ali je Ronaldo kategorički odbio da zaigra za “Građane”, i druga 105 miliona eura od Barcelone.

Guillem Balague, poznati novinar je potvrdio ovu priču. Transfer nije bio daleko, ali se umješao Angel Sanchez koji je i dan-danas desna ruka Florentina Pereza. On je rekao da, ako Real ne realizuje transfer, slijedećih 10 godina neće osvojiti ništa, Barsa će biti prejaka.

Tako je Perez promenio mišljenje, platio Ronalda, osim Kake, Benzeme, Xabija Alonsa, Arbeloe, Albiola, pa je istorija krenula drugačijim putem, a Real izbjegao da napravi najveću grešku u historiji kluba.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU