Otkriveno spomen-obilježje u čast ubijenih policajaca Šehovića i Vujinovića

Spomen-obilježje u ulici Geteova do broja 1 u Sarajevu otkriveno je danas u čast policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića koji su prije godinu na tom mjestu ubijeni na današnji dan.

Otkrivanje spomen-obilježja dio je programa kojim će Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Uprava policije MUP-a KS, u saradnji sa Sindikatom policije KS, danas obilježiti godišnjicu ubistva policijskih službenika.

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica, koji je i inicirao postavljanje spomen-obilježja, istaknuo je danas da je ovo tužan dan za sve pripadnike MUP-a KS.

– Sjećamo se danas naših kolega koji su živote dali radeći ono što je suština nešg posla, bili su na prvoj liniji fronta braneći sigurnost građana. Ovo je pokazatelj koliko je to opasan i pažnje vrijedan posao. Istraga je u nadležnosti Tužilaštva KS, formiran je poseban tim koji se bavi ovim slučajevima i to mi daje nadu da će ovaj predmet biti doveden do kraja. Čeznemo za tim da ubice budu identifikovane – podvukao je Katica.

Da mu lično, kao i njegovim kolegama, teško pada što ubice još uvijek nisu pronađene istaknuo je predsjednik Upravnog odbora Sindikata policije KS Sadik Ećo, dodavši da je u povodu tužne godišnjice Sindikat policije KS u saradnji s MUP-om KS danas organizirao Memorijalni turnir ‘Adis&Davor’, kao i podizanje spomen-obilježja.

– Nećemo zaboraviti ni njih ni njihove porodice, znamo da je gubitak nenadoknadiv, ali bar možemo biti uz njih – naglasio je Ećo.

Prvi memorijalni turnir u malom nogometu “Adis & Davor” okupit će u sportskoj dvorani “Ramiz Salčin” na Mojmilu 26 ekipa iz policijskih agencija u Bosni i Hercegovini. Tom prilikom članovima porodica bit će uručene “Zlatne policijske značke” koje se posthumno dodjeljuju poginulim policijskim službenicima.

Također, bit će položeno cvijeće na grobove policajaca na Šehidskom mezarju Buća potok i groblju “Sveti Josip” na Ciglanama.

Šehović i Vujinović ubijeni su 26. oktobra oko 4.15 sati ujutru u sarajevskom naselju Alipašino Polje kada su članovi automafije pucali na policijski automobil kojim su oni patrolirali. Njihove ubice još nisu otkrivene, a tužilački i policijski tim i dalje intenzivno radi na rasvjetljavanju tog krivičnog djela.

(FENA)

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU