Otkriveno zašto Šved nije završio u Zvezdi

Agent Alekseja Šveda, Obrad Fimić, otkrio je zašto njegov klijent prošlog ljeta nije završio u Zvezdi. Kako je Fimić otkrio, razlog je rat u Ukrajini, zbog kojeg bi Šveđanin bio onemogućen u Kaunasu protiv Žalgirisa.

– Bilo je razgovora s europskim klubovima. Kao što se sjećate, mnogi su pisali o Zvezdi, ali na kraju je cijela situacija u svijetu utjecala na nas, zbog koje nismo uspjeli završiti posao… Bilo je ekipa kojima to nije smetalo. Bilo je ponuda dva španjolska kluba. Jedan veliki klub, ali mala financijska ponuda. Drugi je novčano bio normalan, ali ga svejedno nismo prihvatili. rekao je Fimić.

Zatim je dodatno objasnio zašto nije stigao u Beograd.

– Odmah se pojavio problem s potencijalnim odlaskom na utakmicu Eurolige u Litvu. Ne bi mogao ući tamo. Čelnici kluba iz Beograda mislili su unaprijed. Ove sezone postoji play-off i mnogi timovi će se međusobno natjecati za play-off. I mislili su da ne bi bilo zgodno da im protivnik bude Žalgiris. Kao rezultat toga, Crvena zvezda se predomislila oko potpisivanja Alexeyadodao je Fimić.

Šveđanin će karijeru nastaviti u Kini, u Shanxi Lungsu.

– Na kraju, mislim da je Aleksej donio pravu odluku. Naravno da sam želio da nastavi karijeru tamo gdje će imati priliku igrati u Euroligi. Ali na kraju je sve kako treba biti. Otkrio je novo tržište. Mislim da će moći nastaviti karijeru u Kini još nekoliko godina, zaključio je Fimić.

www.sportskacentrala.com

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU