Otvorena dvodnevna konferencija ‘’Sfera 2022: Fasadni sistemi i ventilirajuće obloge’’

Predsjednik Privredne komore BiH, Mirsad Jašarspahić danas je svečano otvorio XI konferenciju ‘’Sfera 2022: Fasadni sistemi i ventilirajuće obloge’’.

Istakao je kako su ove konferencije u organizaciji mostarske kompanije Sfera d.o.o. odlična prilika za razvoj i dijalog između struke i nauke.

U uvodnom dijelu, prisutnima se obratio i Nedžad Memić ispred kompanije Sfera d.o.o. zahvalivši se na velikom odzivu, ističući da su Sferine konferencije iz domene građevinarstva i arhitekture postale tradicionalne i prepoznatljive u regiji kao mjesto komunikacije, uspostavljanja saradnje i razmjene iskustava i znanja, te kao takve važe za respektabilan događaj, što potvrđuju posjetioci iz cijele regije.

otvorena dvodnevna konferencija ‘’sfera 2022: fasadni sistemi i ventilirajuće obloge’’
otvorena dvodnevna konferencija ‘’sfera 2022: fasadni sistemi i ventilirajuće obloge’’

Pored organizatora, prisutnima se obratila i prof.dr. Maja Popovac, dipl.ing.arh. ispred Građevinskog fakulteta ‘’Univerziteta Džemal Bijedić’’ koji je jedan od suorganizatora događaja, te izrazila zadovoljstvo velikom posjećenošću navodeći da je to odličan pokazatelj u kojem smjeru Sferine konferencije idu.

 Jedan od suorganizatora je i Arhitektonski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, a prof.art. Ljubomir Mišćević, dipl.ing.arh. također se obratio prisutnima i kazao da je saradnja Sfere i fakulteta postala tradicija koja će se i u budućnosti nastaviti.

Partner događaja je Institut za standardizaciju BiH, a zamjenik direktora Instituta Borislav Kraljević u svome obraćanju istakao je da su ovakvi skupovi itetako važni za BiH, ali i za cijelu regiju s naglaskom na sve teme koje su aktuelne, a koje će se obrađivati tokom dvodnevnog događaja.

Teme koje će se predstaviti su: Fasadni sistemi, Ventilirajuće obloge, Staklene fasade, Energetska efikasnost u zgradarstvu, Toplinska izolacija, Zvučna izolacija, . BIM u arhitekturi fasada, te Fasadni sistemi u arhitekturi. Konferenciji prisustvuju regionalni stručnjaci, profesori i arhitekti koji će svoje znanje i iskustvo prenijeti na posjetioce, a kompanije izlagači putem svojih štandova predstaviti novitete i aktuelnosti.

otvorena dvodnevna konferencija ‘’sfera 2022: fasadni sistemi i ventilirajuće obloge’’
otvorena dvodnevna konferencija ‘’sfera 2022: fasadni sistemi i ventilirajuće obloge’’

Posebnu pažnju izaziva panel diskusija o temi konferencije, koja će se održati drugog dana, a u koju se uključe svi učesnici konferencije.

Na konferenciji je predstavljena i Online izložba fasadnih sistema koju je kompanija Sfera d.o.o. organizovala 2021 godine, na čelu sa žirijem: Vedina Babahmetović, dipl.ing.arh. Entasis d.o.o., profesor emeritus Branislav Mitrović, dipl.ing.arh.Arhitektonski fakultet Univerziteta u Beogradu i prof.art. Ljubomir Mišćević, dipl.ing.arh. Arhitektonski fakultet Sveučilište u Zagrebu.

Ulaz je besplatan, a program pogledajte na linku: https://2022fasade.sfera.ba/program/

Sponzori konferencije su: Terrasit Insulation, Baumit, Sika, Eps Laštro, Feal, Fundermax, Krug, Alumil. Partneri: Metal tehnologija, Knauf Insulation, Ejot, Knauf, Iso Span, Xella, Austrotherm, TKK, Laminam.Izlagači i prijatelji: Lunos, Proventuss, Ceresit, Senigor, Sport net inženjering.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU