Otvorena nova sportska dvorana u Osnovnoj školi u Donjem Brišniku

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas i načelnik općine Tomislavgrad Ivan Vukadin u četvrtak su na prigodnoj svečanosti otvorili novu sportsku dvoranu u sklopu područne Osnovne škole fra Mijo Čuić u Donjem Brišniku.

Svečanost je upriličena u povodu proslave 50. obljetnice Osnovne škole fra Mije Čuića u Bukovici i 40. obljetnice njene područne škole u Donjem Brišniku.

Izgradnju nove sportske dvorane potpomogla je Vlada Republike Hrvatske iznosom od 950.000 kuna (oko 120.000 maraka), dok su ostala sredstva osigurana iz općinskog proračuna.

Po završetku radova dodatnih 39.835 maraka uloženo je u opremanje sportskom opremom, a u tijeku su radovi na postavljanju nove fasade na čitavom školskom objektu za što je izdvojeno još 77.845 maraka.

Načelnik Vukadin zahvalio je svim koji su donirali i pomogli uređenju nove sportske dvorane, a državni tajnik Milas dodao je kako će novi sportski objekt pomoći da stasa nova generacija sportaša tog kraja koji se može pohvaliti brojnim vrhunskim sportašima rođenim u Tomislavgradu i okolnim mjestima.

Svečanosti otvaranja nazočili su predstavnici političkoga, gospodarskog, društvenog i vjerskog života općine Tomislavgrad i Hercegbosanske županije.

(FENA)


Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU