Ovaj je film na IMDb-ju ocijenjen kao najbolji ovog desetljeća

Jedan od najpopularnijih filmova današnjice definitivno je remek-djelo Christophera Nolana Početak (Inception) iz 2010. godine, a tomu svjedoči i činjenica da je to najbolje ocijenjen film ovoga desetljeća.

Iako nijedan film nastao od 2010. do danas nije uspio ući u top 10 na IMDb-jevoj listi najboljih filmova svih vremena, Početak se približilo visokom 13. mjestu od ukupno 250 naslova, piše Index.

Da je zasluženo dobio titulu najboljeg filma dekade potvrđuju i četiri Oscara, za najbolje miksanje zvuka, najbolju fotografiju, najbolje vizualne efekte i najbolju montažu zvuka, a obožavatelji su se najviše pobunili što nije dobio još jedan za nevjerojatnu glumu glavnog protagonista Leonarda DiCaprija.

Nolan je pravi maestro kad je riječ o filmu, zbog čega ga smatraju jednim od najzanimljivijih redatelja o čijim se filmovima, zbog dvosmislenih završetaka, raspravlja još dugo nakon gledanja.

Za petama Početku je Joker, koji je nakon izlaska u listopadu ove godine proglašen instantnim klasikom zahvaljujući upečatljivom nastupu Joaquina Phoenixa, zbog čega je zauzeo visoko 19. mjesto.

Još dva Nolanova filma zauzela su mjesta na listi; Interstellar iz 2014. našao se na 30. mjestu, a Vitez tame iz 2008. godine je na visokom 4. mjestu, odmah iza kultnog Kuma.

Iza Nolana, drugi najbolje pozicionirani redatelj dekade je Martin Scorsese, koji je ovo desetljeće obilježio filmovima Otok Shutter i Vuk s Wall Streeta, a posljednji film Irac ih je pretekao te se pozicionirao na 147. mjesto.

Ostali zapaženi filmovi na popisu iz ove dekade su Ritam ludila, Priča o igračkama 3, Nestala i Pobješnjeli Max: Divlja cesta.

Zanimljiv je i popis filmova koji se nisu našli na listi 250 najboljih s obzirom na to da su bili jako hvaljeni, a neki od njih su Društvena mreža, Crni labud, Oblik vode i Get Out.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU