Ovo su najkvarljiviji i najnepouzdaniji automobili

Pritom recimo da su korišćeni podaci iz ogromne baze koja broji 330.000 automobila, a istraživanjem je obuhvaćeno 20 područja koja pokrivaju manje kvarove, ali i ozbiljne štete poput problema s punjenjem baterije ili kvara na motoru.

Najnepouzdaniji modeli

Kako prenosi „Index“, rezultati nisu povoljni za Stellantis čiji modeli drže četiri mjesta na ljestvici deset najnepouzdanijih. Od nama dobro poznatih modela tu su Jeep Grand Cherokee i Wrangler, a kod ostalih marki „istakli su se“ Rivian R1T, ali i dva Volkswagena (Taos i Jetta). Model kojeg ćemo još pomenuti je Volvo XC60.

Pritom treba naglasiti da su se hibridi pokazali pouzdanijima od benzinskih rivala dok su istovremeno električni automobili imali i do 79 odsto više kvarova. Plug-in hibridi su se pokazali još kvarljivijima sa 146 odsto više prijavljenih problema.

Najnepouzdanije marke

Ako gledamo listu po markama, među pet najgorih kao najveće iznenađenje se ističe Mercedes. Jedini lošiji je Chrysler, a neznatno bolji su Rivian, Volkswagen i Jeep.

U samom vrhu su naravno japanske marke. Listu najpouzdanijih predvode Lexus i Toyota, a zatim na trećem mjestu se nalazi odlični Mini. Dalje slijede Acura/Honda, Subaru i Mazda, a onda na 8. mjestu stiže Porsche te poziciju niže BMW. Top 10 zaključuje Kia.

BONUS VIDEO:

Ovo su najkvarljiviji i najnepouzdaniji automobili appeared first on Aloonline.ba.

aloonline.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU