Park Hastahana – Počinje s radom ‘Ljetno Coca-Cola kino’

Događaj Ljeto u parku – Hastahana, koji se od 21. juna do 23. septembra održava u parku Hastahana na Marijin Dvoru u Sarajevu, pod sloganom „Ljetna zabava za sve generacije u srcu Sarajeva“, bogatiji je za još jedan atraktivan sadržaj.

Naime, od četvrtka 1. augusta sa radom započinje „Ljetno Coca-Cola kino“, koje će posjetiteljima u sljedeća dva mjeseca ponuditi uživanje u filmskoj magiji pod vedrim nebom.Filmovi će se gledati iz ležaljki, na projekcionom platnu, a za potpuni ugođaj gledatelji će dobiti slušalice, kako bi neometano mogli uživati u filmskim projekcijama.

Na programu „Ljetnog Coca-Cola kina“ naći će neki od filmskih klasika, kao što su: Casablanca, Dr. Živago, Prohujalo sa vihorom i drugi. Zaljubljenici u film moći će uživati i u ostvarenjima koja predstavljaju  dio savremene popularne kulture, kao što su filmovi iz trilogije Gospodar prstenova, svih šest nastavaka Ratova zvijezda, te animirani filmovi.

Filmske projekcije u sklopu „Ljetnog Coca-Cola kina“ na rasporedu su četvrtkom, petkom, subotom i nedjeljom od 21 sat, dok će tokom trajanja Sarajevo Film Festivala, od 16. do 23. augusta, kada Sarajevo preplavi magija „sedme umjetnosti“, projekcije biti održavane svakog dana u 21 sat.

Sa otvorenjem „Ljetnog Coca-Cola kina“ privodi se kraju postavka sadržaja ovogodišnjeg izdanja događaja „Ljeto u parku – Hastahana“, koji organizira Konzorcij za razvoj destinacije Sarajevo, čiji su nositelji Fondacija Sarajevo Navigator i Zona unaprijeđenog poslovanja – ZUP Baščaršija, saopćili su organizatori.
(FENA) D.V.

http://www.fena.ba/article/1099709/park-hastahana-pocinje-s-radom-ljetno-coca-cola-kino


Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU