Pet medalja za KK Perfekt na turniru u Podgorici

Tokom vikenda karate klub Perfekt Zenica nastupio je na još jednom međunarodnom turniru. U Podgorici je održan “44. Kup oslobođenja Poforice-trofej Lob”.

Turnir je okupio iz 7 država, 45 klubova, 590 takmičara sa preko 850 prijava. Prefekt je učestvovao sa dvije takmičarke: Amina Mušinović i Merjem Bošnjak u 6 kategorija kate i borbe. Ukupno su osvojili 5 medalja i to 1 zlatna, 1 srebrena i 3 bronzane medalje.

Amina Mušinović je osvojila bronzanu medalju u borbama djevojčice 10 godina do 40 kg. Merjem Bošnjak je osvojila dvije bronzane medalje u borbama djevojčice 10 godina 40+ kg i 11 godina 44+ kg. Srebrenu medalju i drugo mjesto je osvojila u kategoriji kate 10 godina 4-1 Kyu, dok je prvo mjesto i zlatnu medalju osvojila u kategoriji kate 10 godina apsolutni nivo.U klubu su izuzetno zadovoljni i ponosni na djevojčice.

Pokazale i dokazale su da se trud, rad i ulaganje isplati, te da se u radi izuzetno kvalitetan karate. Ekipu je predvodio glavni trener kluba Nermin Bošnjak uz roditeljsku podršku Sedada Mušinovića.

Karate klub Perfekt narednog vikenda učestvuje na 3. kolu ZDK Lige u Zavidovićima, koji će im biti 36 turnir u ovoj godini. U petak 22.12.2023. godine organizuju klupsko polaganje za pojaseve čime završavaju sa aktivnostima za 2023. godinu. (M. P.)

The post Pet medalja za KK Perfekt na turniru u Podgorici appeared first on zenicainfo.ba.

zenicainfo.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU