Pet suptilnih razlika između prave ljubavi i toksične veze

1. Podrška

U pravoj ljubavi, razvoj sebe je najvažniji. Obe strane treba da žele najbolje jedna drugoj. Ako ne radite na sebi za sebe, iznevjeravate drugu osobu. Morate da volite sebe prije nego što zavolite druge ljude.

U toksičnoj ljubavi, primarni fokus je na samoj vezi, ponekad opsednut načinom na koji su dvoje ljudi uključeni. Dakle, nijedna strana ne poboljšava jedna drugu, već samo ispituje širu sliku.

2. Sloboda

U pravoj ljubavi postoji utjeha u odvojenim interesima. Možemo imati svoje prijatelje i značajne veze van naših romantičnih veza. Možemo da slijedimo interese i ideje bez straha od ukora. Trebalo bi da vam bude dozvoljeno da nađete interesovanje na drugim mjestima osim vašeg partnera.

U toksičnoj ljubavi postoji potpuna umiješanost u živote jedno drugog. Jedno bez drugog ne može nikuda. Ovo je suzavisnost. Suzavisnost usporava svaki pojedinačni napredak i prisiljava par da bude prekomerno jedno sa drugim.

3. Individualnost

U pravoj ljubavi, nema borbe u prihvatanju individualnosti svog partnera. Znate za šta ste se prijavili i nema razloga da mijenjate tu osobu.

U toksičnoj ljubavi postoji opsesija pokušajem da svog partnera promenite u nekoga sa kim biste radije bili, umesto da ga volite takvog kakav jeste. Što znači da nikada nećete odgovarati ili živjeti u skladu sa onim što druga osoba želi.

4. Intimnost i se*s

U pravoj ljubavi, intimnost je slobodan izbor koji raste iz ljubavi i poverenja, brige i prijateljstva. Intimnost nije samo fizička stvar, već i sve što se dešava prije i poslije se*sa.

U toksičnoj ljubavi, se*s je nešto na šta osećate pritisak, zbog straha, nesigurnosti i osjećanja kao da morate da se prilagodite seksualnim željama svog partnera. Pritisak za se*s nikada ne bi trebalo da se desi.

5. Komunikacija

U pravoj ljubavi, svaki razgovor je konstruktivan, pokušava da razumije i pomogne ili prenese naklonost svom partneru. Svima nam je potrebna zdrava količina konstruktivne kritike.

U toksičnoj ljubavi, razgovori imaju za cilj da okrive, brane ili izmanipulišu vašeg partnera. Manipulacija je najveća mana u toksičnoj vezi, niko ne pokušava da poboljša sebe, samo da promijeni drugu osobu, piše YourTango.

BONUS VIDEO:

Pet suptilnih razlika između prave ljubavi i toksične veze appeared first on Aloonline.ba.

aloonline.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU