Pijani vozač udario ženu u Ilijašu i pobjegao s mjesta nesreće

U naselju Ljubinići, općina Ilijaš, juče u 17:30 sati dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je teže povrede zadobila pješakinja H.K. iz Breze

Vozač je “pokosio” pješakinju nakon čega je pobjegao sa mjesta događaja ne ukazavši pomoć, istakli su iz MUP-a KS.

“Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka H.K., rođena 1959.godine u Brezi, gdje je i nastanjena, od strane putničkog motornog vozila marke “VW Polo”, bez reg. oznaka, kojim je pod dejstvom alkohola i bez položenog vozačkog ispita upravljao A.M., rođen 1966.godine u Zvorniku, nastanjen u Ilijašu“, navode jutros iz MUP-a KS.

Kako dalje navode, nakon nesreće, vozač se vozilom udaljio sa lica mjesta ne ukazavši pomoć povrijeđenoj osobi.

“U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede je zadobila pješakinja H.K., a ljekarska pomoć joj je ukazana u UKC u Sarajevu, nakon čega je upućena na kućno liječenje. O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Dana 17.02.2021.godine u 01,30 sati A.M. je lišen slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 336. stav 3. (Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja), člana 337. (Neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nezgodi), a u vezi sa članom 332. stav 1. (Ugrožavanje javnog saobraćaja) KZ F BiH i predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo”, zaključili su u izvještaju MUP-a KS uz dodatak da se nastavlja rad na dokumentovanju krivičnih djela.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU