Piletina u saftu od povrća – sastojci:
2 glavice crnog luka
1 veća mrkva
1 paradajz
1 sveža ili smrznuta paprika
1 k piletine
suvi zalin
ml. biber
ml paprika
mast 1 kašika
2 kašike brašna
Prilog:
kormpir pire
Piletina u saftu od povrća – priprema:
Piletinu uvaljati u brašno. Istopiti i ugrijati mast pa staviti piletinu u tavu i pržiti malo da zarumeni sa obe strane pa izvaditi u tanjir.
Na istoj masti propržiti sitno sjeckan luk, mrkvu i papriku. Dinstati da omeknne pa ubaciti mljevenu papriku, ml biber i suvi začin.
Dodati prženu piletinu pa sipati vodu i poklopiti da se tečnost ispari i meso sasvim omekne. Dobijemo fin gusti saft od luka i brašna u koje je bilo uvaljano meso. Kao prilog predlažemo krompir pire.
BONUS VIDEO:
PILETINA U SAFTU OD POVRĆA Idealan prijedlog za nedjeljni ručak appeared first on Aloonline.ba.