Pioli odlazi s klupe Milana na kraju sezone, klub već potpisao predugovor s novim trenerom

Glavni cilj Milana ove sezone jeste da klub izbori Evropu, a od naredne se očekuje da se Rossoneri vrate u samo vrh italijanskog fudbala.

Milan već godinama igra ispod prepoznatljivog nivoa i nikako da se vrate tamo gdje im je realno mjesto, a to je sami vrh evropskog fudbala. Na San Siru već uveliko razmišljaju o novoj sezoni i čini se da će mijenjati i trenera.

Ekipu Milana s klupe trenutno predvodi Stefano Pioli, ali njegovim rezultatima nisu baš zadovoljni. L’Equipe piše da će Pioli na klupi Rossonera ostati do kraja ove sezone, te da će nakon toga ekipu preuzeti njemački stručnjak Ralf Rangnick.

Rangnick je prošle sezone vodio Leipzig, ali je napustio ovaj tim i ostao je u Red Bull organizaciji, te je zadužen za New York Red Bull. On se povezivao s Milanom i prije nekoliko mjeseci, ali je odbio dolazak na San Siro.

No, čini se da je postigao dogovor s Milanom da sačekaju ljeto, te da tada preuzme tim kada će imati više vremena za pripremu ekipe. Navodno, Rangnick je potpisao i predugovor s Milanom, a saradnja će biti ozvaničena na ljeto.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU