Pjanić: Nije sve do mene, moraju i ostali igrači dati maksimum

Pjanić je u sutrašnjoj utakmici nositi kapitensku traku na ruci i upravo će od njega mnogo toga zavisiti, čega je i sam svjestan, no poručio je kako će na nivou morati biti i ostali igrači.

“Ako Miralem odigra dobro, to će biti zato što su i svi ostali odigrati dobro. Dakle, svi se moramo boriti od prve minute i pokazati što znamo. Sutra je biti ili ne biti. Ako dobijemo, imat ćemo još neke šanse, a ako izgubimo, sve je izgubljeno. Nadam se da ću biti na pravom nivou, kao i ostali igrači”, kazao je Pjanić.

Kapitenska traka za njega predstavlja veliku čast.

“Zadovoljstvo mi je što ću biti kapiten po prvi put, hvala selektoru na tome, kao i svim igračima. Meni je sutrašnja utakmica kao i svaka druga. Značajna je, naravno, stalo mi je da napravimo dobar rezultat i pokušat ću to dokazati na terenu. Po onom što sam vidio, ekipa je spremna, a s nekim igračima sam već i razgovarao oko toga šta moramo raditi.”

Kaže kako nisu samo on i Džeko igrači od kojih sve zavisi.

“Ima u ovoj reprezentaciji još kvalitetnih invidualaca koji mogu napraviti razliku. Moraju i oni uzeti odgovornost, ne zavisi sve od mene ili od Džeke. Svi koji su tu su važni…”, kazao je, između ostalog, Pjanić tokom obraćanja novinarima.

Duel između BiH i Finske na programu je sutra s početkom u 18:00 sati.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU