Pjevač Andrija Drežnjak: Dobar glas daleko se čuje, nikad se ne umorim od pjevanja

Mostarac Andrija Drežnjak sa debitantskim singlom “Život je jedan” pobrao je simpatije publike u Bosni i Hercegovini. Stihove za pjesmu napisao je poznati hitmejker Dino Muharemović, dok je aranžman djelo fenomenalnog Dragana Stojkovića Bosanca.

Upravo ovaj dvojac trebao bi raditi i Drežnjakovu drugu pjesmu, koju će publici predstaviti do kraja godine.

– Imao sam sreću da na svojoj prvoj pjesmi sarađujem sa dva velika imena, kakvi su Dragan Stojković Bosanac i Dino Muharemović. “Život je jedan” je našao put do publike u BiH, ali i Srbiji i Hrvatskoj. Najbitnije je da se pjesma pjeva po klubovima i restoranima, i da mi je publika traži po nekoliko puta na nastupima – zadovoljan je Andrija.

Bez ovog odličnog pjevača iz Mostara teško je posljednjih godina zamisliti dobru feštu u gradu na Neretvi, ali i u cijeloj Hercegovini, tako da ima zakazane nastupe nekoliko mjeseci unaprijed.

– Stvarno se mogu pohvaliti brojem nastupa, ali još više brojem poziva za gostovanja. Dobar glas daleko se čuje, tako da sve više pjevam i u Hrvatskoj. Uživam u svom poslu i svaki nastup mi je drag i nikada se ne mogu umoriti od pjevanja. Naravno, velike zasluge za moj uspjeh imaju Stojković i Muharemović, ali i Grand Produkcija, čiji sam član – govori Drežnjak.

Dino Muharemović u bogatoj karijeri je napisao brojne hitove kao što su “Prvi poljubac”, “Stara kuća”, “Požuri”, “Dodirni me slučajno”, “Mostarska”, “Duše su se srele”, “Kasno će biti kasnije”… Hitmejker ima samo riječi hvale za Drežnjaka.

– Andrija polako gradi karijeru. Zna šta hoće i ide korak po korak. Siguran sam da za nekoliko godina može mnogo napraviti sa dobrim pjesmama. U Hercegovini je, nažalost, sve manje kvalitetnih pjevača. On i Adnan Jakupović su sigurno najbolje što ima Hercegovina. Andrija svojom pojavom, ali i glasom osvaja simpatije na svakom koraku. To sam se uvjerio i u Sarajevu – zaključuje Dino Muharemović.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU