Počela izgradnja kanalizacije sliva potoka Mokušnice – Vražale

počela izgradnja kanalizacije sliva potoka mokušnice - vražale

Izgradnja fekalne kanalizacije sliva potoka Mokušnice – Vražale, nakon provedene procedure javne nabavke, povjerena je firmi „ŠPIC-Beton“d.o.o. Zenica čija je operativa danas započela sa realizacijom ovog složenog projekta. Vrijednost ugovorenih radova iznosi 167.037,15 KM sa PDV-om.

„Cilj projekta je nastavak izgradnje fekalnog kolektora čime će se postići smanjenje zagađenja potoka Mokušnice, a otpadne vode će pri tome biti priključene u gradski vodovodni sistem“, kaže Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Projekat realizuje Služba za ekologiju, komunalne i inspekcijske poslove Grada Zenica, a  dužina trase na kojoj se izvode radovi iznosi 854 metra. Nadzor nad izvođenem radova vrši Javno preduzeće za prostorno planiranje i uređenje grada „Zenica“ d.o.o. Zenica.

Stanovnici Gornje Zenice, Trgovišća, Vražala, Luka, Urije i drugi učesnici u saobraćaju u ovom dijelu grada, ranije su infomisani da je zbog izvođenja radova na izgradnji kanalizacije sliva potoka Mokušnice-Vražale neophodno izvršiti izmjenu režima saobraćaja. Privremena obustava saobraćaja odobrena je za teretna vozila ukupne mase iznad 7,5 tona i autobuse na dionici lokalne ceste L-16  Luke-Urije, u dužini od 350 metara, počevši od rakrsnice Crnile/Urije-Gornja Zenica prema Gornjoj Zenici, u periodu od 23.12.2020. godine do 04.01.2021. godine, u vremenskom intervalu od 07:00 do 19:00 sati.

Odvijanje javnog linijskog prevoza putnika za vrijeme izvođenja radova na dionici Crnile/Urije-Gornja Zenica prema Gornjoj Zenici vršit će se na način da će početna stajališta za liniju Zenica –  Gornja Zenica biti Luke i Gornja Zenica. Korisnici javnog prevoza na ovoj liniji mogu koristiti vožnju drugim autobusima istog prevoznika i na relaciji od Autobuske stanice Zenica do Doma Armije BiH i obrnuto.  Za vrijeme izvođenja radova na ovoj dionici lokalne ceste putnička motorna vozila i teretna motorna vozila ukupne mase do 7,5 tona koristit će alternativne putne pravce.Izvorni članak

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU