Počela izgradnja pročistača pitke vode za općinu Orašje


04.03.2021. 07:58 /
Izvor:
Akta.ba

Na lokaciji vodocrpilišta Kostrč u srijedu je simboličnim polaganjem kamena temeljca označen početak izgradnje pročistača pitke vode za općinu Orašje.

Oraški načelnik Marijan Oršolić polaganjem u zemlju prve lopate s cementom označio je početak realizacije projekta vrijednog tri milijuna maraka, kojeg će Općina financirati novcem Europske investicijske banke u sklopu projekta WATSAN, priopćeno je na službenoj internetskoj stranici Vlade Posavske županije (PŽ).

Kapacitet pročistača je 50 litara u sekundi i omogućit će kvalitetnu vodu za vodovodni sustav cijele općine Orašje, a završetak radova planiran je najkasnije do kraja godine.

Predsjednik Vlade PŽ-a Đuro Topić istaknuo je značaj projekta vodoopskrbe za ovu županiju u čemu, kako je kazao, neće izostati ni potpora županijske vlade, a očekuje se pomoći i viših razina vlasti.

“Drago mi je da je došlo do realizacije ovog projekta kojim se pitanje vodoopskrbe rješava dugoročno na kvalitetan i održiv način. Izvođačima želim uspješan rad”, kazao je Topić.

Osim načelnika i predsjednika Vlade PŽ-a, ceremoniji su prisustvovali ministri u županijskoj vladi Dragutin Živković i Mato Brkić, predsjednik Općinskog vijeća Orašje Stanko Vincetić te predstavnik izvođača radova Andrej Kamenšek.Izvorni članak

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU