Počela nova akademska godina na Univerzitetu u Zenici

Povodom početka nove akademske godine u kampusu zeničkog Univerziteta danas je upriličen svečani prijem za sve brucoše u Zenici.

Ovo je prvi put da organizujemo brucoški sat za sve njih na jednom mjestu i lijepa je to prilika da im poželimo dobrodošlicu, te sretan i uspješan rad u njihovom studiranju, ali i da se malo bolje upoznamo“, kaže profesor doktor Jusuf Duraković, rektor Univerziteta u Zenici, navodeći da su ove akademske godine upisali oko 650 studenata, što je nešto više nego lani, a da je i ovaj put najveći interes iskazan za upis na program Opšta medicina na Medicinskom fakultetu  i na Softversko inženjerstvo na Politehničkom fakultetu.

Ovom prilikom rektor Duraković naglasio je da će ove godine posvetiti puno više pažnje da studente zeničkog Univerziteta animiraju kroz takmičenja u nauci, istraživanju, kao i kroz sportska tamničenja, a da očekuju da će nove studijske programe, poput Elektrotehnike, otvoriti iduće akademske godine.

Što se tiče naših aktivnosti, mi smo za ovu akademsku godinu pripremili brojne aktivnosti, koje se tiču i brucoša, a osim toga ponovno ćemo pokrenuti i tražiti realizaciju naše inicijative za stipendiranje studenata ovog Univerziteta od strane Grada, a tražićemo i povećanje kantonalnih boračkih stipendija, a pripremili smo i realizaciju drugih projekata i aktivnosti“, navodi Faris Preljević, predsjednik Unije studenata zeničkog Univerziteta. (V. J.)

počela nova akademska godina na univerzitetu u zenici

The post Počela nova akademska godina na Univerzitetu u Zenici appeared first on zenicainfo.ba.

zenicainfo.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU