20 C
Sarajevo
Četvrtak, 8 lipnja, 2023

Počeli i radovi na izgradnji sportskog igrališta u MZ Blatuša

Gradska uprava Zenica nastavlja sa unapređenjem uslova života svih građana, o čemu svjedoče brojni radovi koji se trenunto vrše na području grada. Shodno navedenom, u toku su i radovi na izgradnji sportskog igrališta u Mjesnoj zajednici Blatuša.


Naime, Služba za socijanu zaštitu, stambene poslove i društvene djelatnosti, na osnovu građanske inicijative upućene Gradskom vijeću, pripremila je i provela postupak javne nabavke za izgradnju sportskog igrališta u Mjesnoj zajednici Blatuša.

Ugovor je potpisan sa firmom FUEL BOSS, sa postignutom cijenom od 128.115,00 KM za građevinsko-zanatske radove. Nadzor nad izvođenjem radova vrši JP za prostorno planiranje i uređenje grada Zenica, a rok za izgradnju su dva mjeseca.

Kako je Služba završila postupak uvođenja izvođača u posao, građevinski radovi počeli su 9. avgusta na oduševljenje brojnih mještana Blatuše koji su godinama čekali na ovo igralište.

Podsjećanja radi, paralelno sa ovim radovima u Blatuši se izvode još i radovi na sanaciji platoa i prilaza zgradi u ulici Zije Dizdarevića na broju 30. Nakon okončanog otvorenog postupka javne nabavke, radove izvodi firma “Geo-put” d.o.o. Maglaj, čija vrijednost iznosi 67.670,93 KM.

Od značajnijih radova koji se trenutno realiziraju u centru grada valja izdvojiti i uređenje Londže (urbani-zeleni otok), sanacija stepeništa na Kamberovića polju, rekonstrukcija odnosno sanacija ulica Mejdandžik, Štrosmajerova i Gornjozenička ulica, te početak radova na rekonstrukciji ulice Armije BiH.

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU