Počeli radovi na izgradnji sportskog igrališta u MZ Blatuša

Gradska uprava Zenica nastavlja sa unapređenjem uslova života svih građana, o čemu svjedoče brojni radovi koji se trenunto vrše na području grada. Shodno navedenom, u toku su i radovi na izgradnji sportskog igrališta u Mjesnoj zajednici Blatuša.

Naime, Služba za socijanu zaštitu, stambene poslove i društvene djelatnosti, na osnovu građanske inicijative upućene Gradskom vijeću, pripremila je i provela postupak javne nabavke za izgradnju sportskog igrališta u Mjesnoj zajednici Blatuša.

Ugovor je potpisan sa firmom FUEL BOSS, sa postignutom cijenom od 128.115,00 KM za građevinsko-zanatske radove. Nadzor nad izvođenjem radova vrši JP za prostorno planiranje i uređenje grada Zenica, a rok za izgradnju su dva mjeseca.

Kako je Služba završila postupak uvođenje izvođača u posao, građevinski radovi počeli su 9. avgusta na oduševljenje brojnih mještana Blatuše.

Podsjećanja radi, paralelno sa ovim radovima u Blatuši se izvode još i radovi na sanaciji platoa i prilaza zgradi u ulici Zije Dizdarevića na broju 30. Nakon okončanog otvorenog postupka javne nabavke, radove izvodi firma “Geo-put” d.o.o. Maglaj, čija vrijednost iznosi 67.670,93 KM.

The post Počeli radovi na izgradnji sportskog igrališta u MZ Blatuša appeared first on zenicainfo.ba.

zenicainfo.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU