Počelo evidentiranje djece za Program obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja

Počelo je evidentiranje djece za Program obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja za djecu u godini pred polazak u osnovnu školu.

Program obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja u školskoj 2023/2024. godini namijenjen je djeci koja će do 1. marta 2024. godine navršiti pet godina i šest mjeseci života i koja nisu pohađala neku od školskih ustanova. Roditelji, odnosno staratelji djece trebaju prijaviti dijete u školu koju će dijete pohađati, kod pedagoga škole ili osobe koju je ovlastio direktor škole te za to nije potrebno prisustvo djece niti prilaganje bilo kakve dokumentacije. Evidencija djece će se obaviti u prostorijama škole do 22.12.2023.

O ljekarskom pregledu kao i potrebnoj dokumentaciji, te vremenu realizacije Programa roditelji/staratelji će biti obaviješteni putem sredstava javnog informisanja i putem obavještenja istaknutih na školi u kojoj su djeca evidentirana. (B. D.)

The post Počelo evidentiranje djece za Program obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja appeared first on zenicainfo.ba.

zenicainfo.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU