Počelo iseljavanje crkve u dvorištu nane Fate Orlović(VIDEO)

Uz prisustvo policije danas je počelo iseljavanje crkve koja se nalazi u dvorištu nane Fate Orlović u Konjević Polju.

Kao što je poznato, prema presudi Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu, crkva koja se nalazi u dvorištu nane Fate mora biti izmještena najkasnije do 1. aprila ove godine. Kao što se može vidjeti na videu, koji je objavljen na Facebooku, izeljavanje ovog objekta je danas počelo.

Ova crkva je izgrađena neposredno nako rata. Već više od 10 odina traje pravna bitka Fate Orlović da ona bude premještena iz njenog dvorišta. U tom periodu donesene su brojne presude, kojima je naloženo njeno izmještanje, ali to nikada nije provdeno.

Također, u tom periodu i Fata Orlović je optuživana za nasilničko ponašanje, tako da se i ona nalazila na optuženičkoj klupi samo zato što je pokušala zaštititi svoju imovinu.

Čak su vlasti RS-a nani Fati nudili novac da odustane od svojih zahtjeva za izmještanjem crkve, ali ona na to nikada nije pristala, prenosi oslobođenje.

Ovim iseljavanjem, po svemu sudeći, njena višegoišnja borba polako je počela da se primiče svom kraju i pobjedi nane Fate.

Bliži se vakat da se skloni crkva sa zemljišta nane Fate Orlović. Polako se iznose stvari. Pravda je spora al dođe kad tad! Podrška za nanu Fatu💪💪.. Bit će ovo veliki korak i samopouzdanje za sve nas u Podrinju🇧🇦🇧🇦

Posted by Raja Podrinja on Četvrtak, 27. Februar 2020.
spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU