“Počeo sam da ga ljubim, bio je hladan kao stijena”: Jeziva ispovijest Mirka Kodića o smrti sina

Smrt sina harmonikaša Mirka Kodića bila je šok za sve, a njegova bivša supruga Jasna i on proživjeli su noćnu moru iz koje se ne bude. Mirko je sada u prvoj, velikoj ispovijesti opisao kako je izgledao dan kada je saznao najcrnje vijesti.

Kodić je neočekivano izgubio sina Aleksandra iz prvog braka, koji je preminuo u snu, a javnost je nakon ove informacije ostala šokirana.

Mirko je sada, po prvu put progovorio o svemu što se dešavalo, uzroku smrt i i svemu onome o čemu se pisalo, ali i kako se trenutno osjeća:

– Kako se osjećam… nekako čudno. Borim se sam sa sobom. Neki put se nedam… Hrabar budem, a neki put padnem da ne mogu da objasnim. Doživio sam takav šok… On je bio isti ja, bio je moj ljubimac. Volio je da živi 200 na sta. Voljeću ga dok god sam živ. Volio je lijepe stvari, djevojke, Beograd…On je bio moj ponos! Radio je u restoranu. Njegovi drugari iz Crvene Zvezde su mi uvijek govorili ”kakvog sina imaš…” Njega je Bog uzeo za sebe. Bogu je trebao više nego ovom svijetu, jer na ovom svijetu imaš uvijek neke jurnjave, sad imaš sutra nemaš, sad si ok, sutra nisi… zato je njega Bog uzeo da gore ima mira. Njega su svi voljeli i na poslu. Nikada nije bio problematičan dečko – kazao je Mirko koji kaže da se okrenuo poslu kako bi našao utjehu:

– Moj spas sada je samo moja harmonika. Mogu da se posvetim njoj sada. Još uvijek je nisam uzeo da sviram za svoju dušu! Zvali su me na Kolarcu da sviram. Pitao sam njegovu mamu da li da idem jer nije prošlo ni 40 dan… Ona je rekla ”moraš da ideš, njegova dušica je još tu i naljutio bi se da ne odeš”! Izašao sam na scenu i dobio takve ovacije koje nikada nisma doživio! Na kraju mog nastupa cijeli Kolarac je bio na nogama, u znak poštovanja prema meni i mog sina Aleksandra! Hvala Beogradskoj publici na tome! – ispričao je Mirko, a potom opisa dan kada su stigle najcrnje vijesti:

– Ujutru je došao moj drug da mi pomogne da neke cigle pomjerim. Mi smo to slagali kada je zazvonio telefon. Čuo sam njegovog kuma Matiju koji je tražio Silviju, moju sadašnju ženu… Dao sam mu Silviju. Moramo da krenemo na Karaburmu, nešto nije dobro, ali krećemo odmah. Ja sam je pitao u autu šta je bilo, ali mi nije ništa rekla – priča Mirko, a onda sa pauzama govori o trenucima kada je ušao na vrata stana svoje bivše supruge:

– Ušao sam na vrata… kod bivše supruge Jasne… Naroda nikad više… Ušao sam u sobu, on je samo ležao… Nikad neću reći da je mrtav… On je za mene uvijek živ, i neću da se pomirim sa tim…. Počeo sam da ga ljubim, bio je hladan kao stijena…Ljubio sam mu obraze, noge, ruke… i rekao: ”Aleksandre ‘ajde ustani, nemoj da se šališ”… Nakon toga sam izašao iz sobe i shvatio šta se desilo. Tada je nastala tuga pregolema – priča harmonikaš kroz suze.

Iako je prošlo 40 dana, Mirko i dalje ne vjeruje da njegovog prvenca nema:

– Ja još nisam shvatio da ga nema… mi uveče pričamo… zapalim cigretu za njega i za mene, ujutru kuham kafu za njega i mene… Imam jednu fotografiju njega u kući na kojoj ima polu osmijeh, pa ga pitam: ”Što se tako smješkaš, a ja ovako razvaljen od života?” Taj njegov poluosmijeh mi daje snagu da je brinem za svoju porodicu sada! Mi smo izgubili princa iz naše kuće, da nastavim dalje moram, ali ne mogu da se pomirim – govori Mirko slomljen od tuge, a onda se osvrće na uzrok smrti:

– Svašta su pisali! Neki da je imao bolove u stomaku, neki da se žalio na umor! Ma ništa od toga nije bilo! Nikada nije bilo bolestan, možda neka prehlada, ali ništa ozbiljno. U nalazu hitne pomoći piše da je samo prestalo srce da kuca i to je to – kaže muzičar.

Mirko nije mogao da ode sinu na pomen i kaže da je i to veoma čudno:

– Jedna stvar je jako interasantna! Aca je sahranjen na Lešću. Kad je bio pomen za 40 dana… ja sam subotu prije pomena njemu rekao ”Pošto te nisam oženio, doćiću da ti odsviram Zvijezdinu pjesmu za 40 dana koju je volio. Dan prije toga ja dobijam temperaturi, povraćam, bilo mi je užasno! Na pomen sam bio u krevetu, nisam mogao da ustanem, pao sam iz kreveta! Kada se moja supruga vratila izmjerila mi je temperatura 36.6… Faktički on nije želio da mu ne sviram, da ne nosim harmoniku… – kazao je Mirko koji dodaje da je najteže Aleksandrovoj majci koja sada nema nikoga:

– Mojoj bivšoj supruzi je veoma teško. Mnogo više nego meni. Njoj je mnogo teže. U odličnim smo odnosima. Ona nema sada nikoga, bukvalno je skroz sama sada! Ali ja sam uvijek tu za nju. Uvijek sam tu da joj pomognem. Kakav bi ja to čovjek bio da odbacim svoju suprugu, bio bih nečovjek – zaključio je Kodić na kraju razgovora.

(express/informer)

The post “Počeo sam da ga ljubim, bio je hladan kao stijena”: Jeziva ispovijest Mirka Kodića o smrti sina appeared first on Express.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU