Početkom kolovoza prvi Vlašić outdoor festival

Prvi „Vlašić outdoor“ – festival sporta, druženja, zabave, muzike i prirode bit će održan prvog vikenda u kolovozu, ove godine na Vlašiću. Trodnevna manifestacija održava se u periodu od 05. do 07. 08. na Galici u organizaciji udruge „Eko“ Galica, Biciklističkog kluba „Napredak“ , Planinarskog društva „Paklarske stijene“ i drugih organizacija i ustanova sa područja općine Travnik.

Kako ističu organizatori natjecanje će se odvijati na stazama različitih dužina, a sudjelovati mogu rekreativni i profesionalni trkači, te profesionalni i rekreativni biciklisti.

Jedna od organizatorica festivala Danijela Lovrić je istaknula da su Travnik i cijeli Srednjobosanski kanton idealno geografsko područje za razvoj brdskog biciklizma i cikloturizma.

„U proteklih nekoliko godina posebno se teži ka popularizaciji biciklizma i cikloturizma na ovome području, a najbolji primjer za to je Turistička zajednica Srednjobosanskog kantona i projekat Staza stare pruge. Stoga želimo prošititi ponudu biciklističkih ruta u kombinaciji trčanja i boravka u prirodi“, kazala je Lovrić.

Istaknula je i da je ovo izuzetna prilika za trčanje i biciklarenje ka najljepšim vrhovima planine Vlašić, od Galice, Devečana Paljenika, Pave, Čave do Gromile, te pozvala sve ljubitelje outdoor aktivnosti da budu dio priče „grofove staze“ ili da trče stazom „vlašićkih vila“.
Podršku organiziranju festivla dala je i TZ SBK, a direktor Miroslav Matošević je kazao da je i ove godine Vlašić definitivno neizostavna destinacija za brojne sportiste, ljubitelje prirode i ambasadore zdravog načina života.
„Cijela Središnja Bosna je destinacija koja ima izuzetne outdoor potencijale a Vlašić je već odavno prepoznat kao jedna od najvažnijih bh. turističkih destinacija. Stoga je iznimno važno pokazati i drugu stranu ove planinske ljepotice. TZ daje snažnu podršku razvoju outdoor turističkih proizvoda i smatramo da će upravo na Vlašiću ovaj outdoor festival dodatno popularizirati sve mogućnosti koje ova planina pruža u aktivnom odmoru“, kazao je Matošević.
Uz moto „Osjetite uzbudljivost traila na čarobnom Vlašiću i osvojite njegove vrhove, te pomjerite svoje granice“, organizatori naglašavaju da sve sudionike i posjetitelje uz službeni program manifestacije očekuju i brojna iznenađenja, odlična zabave, live svirka, kao i raznovrsna gastronomska ponuda.

drukciji.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU