Počinje rekonstrukcija potisnog i distributivnih cjevovoda u Sarajevu

Vršiteljica dužnosti direktorice KJKP Vodovod i Kanalizacija Aida Pendek i direktorica firme Mibral Maja Bralović – Smith potpisale su danas ugovor za treću tranšu realizacije ugovora rekonstrukcije potisnog i distributivnih cjevovoda.

Među prisutnim potpisnicima, u funkciji svjedoka, bio je i ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Enver Hadžiahmetović.

Ukupna dužina cjevovoda predviđenih za rekonstrukciju iznosi 4.960 metara, od čega je potisni 1.100, a distributivni 3.860 metara.

Vrijednost Ugovora iznosi 1.871.655,26 EUR-a, dok je rok za izvođenje radova šest mjeseci.

“Pred nama je građevinska sezona, tako da očekujemo da ćemo u predviđenom roku kompletirati projekt”, rekla je po potpisivanju ugovora direktorica Bralović – Smith.

Kada je u pitanju potisni cjevovod, radi se o rekonstrukciji od mosta Kongresmena McCloskey-a do Veterinarskog fakulteta, što predstavlja nastavak rekonstrukcije cjevovoda od pumpne stanice Alipašin most do pumpne stanice Centar, obuhvaćenih kroz radove u sklopu LOT 2. Time će biti zaokružena rekonstrukcija potisa na kojem je uočen značajan gubitak vode.

Radi se o profilu cijevi DN 500, na dužini od 1.100 metara. Zbog učestalih kvarova na distributivnoj mreži i velikih gubitaka, predviđene je rekonstrukcija sljedećih dionica cjevovoda, u okviru kojih će se izvršiti i rekonstrukcija kućnih priključaka:

– Rekonstrukcija distributivnog cjevovoda u dijelu ulice Bulevar Mimara Sinana (od ulice Braće Mulić do ulice Lava Tolstoja), u dužini od 950 metara, DN 200;

– Rekonstrukcija distributivnog cjevovoda u ulici Mustafe Behmena, koja podrazumijeva polaganje dva distributivna cjevovoda, DN 400 u dužini od 570 metara i DN 100 u dužini od 270 metara;

– Rekonstrukcija distributivnog cjevovoda u ulici Jukićeva, koja podrazumijeva polaganje dva distributivna cjevovoda, DN 400 u dužini 510 metara i DN 150 u dužini 520 metara;

– Rekonstrukcija distributivnog cjevovoda u ulici Trg solidarnosti, koja podrazumijeva polaganje dva distributivna cjevovoda DN 200 u dužini 760 metara i DN 150 u dužini 280 metara.Izvorni članak

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU