Podignuta optužnica protiv Jasmina Ćatića Bombe zbog ranjavanja Mirze Hatića

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Jasmina Ćatića zbog krivičnog djela izazivanje opće opasnosti.

Tereti se da je 19. septembra 2023. godine oko 11 sati i 37 minuta u bašti jednog ugostiteljskog objekta u Starom Gradu, u kojem je u tom momentu bio okupljen veći broj ljudi, prišao sa leđa M.H., koji je sjedio u bašti, a potom iz torbice izvadio pištolj koji je uperio prema njemu.

Nakon što mu je M.H. rekao da ostavi pištolj i da se pobiju, optuženi mu se obratio riječima “Ti ćeš dobiti svoje“, nakon čega je ispalio najmanje dva hica u pravcu nogu M.H. koji je zadobio lake tjelesne povrede.

@sarajevskaseharamedia Mirza Hatić, popularni tiktoker i žestoki sarajevski momak koji je osuđivan za razna krivična djela ranjen je danas u kafiću na Baščaršiji #sarajevo #sarajevo #sarajevotoday #mirzahatic #mirzahaticoficial #mirzahatic💪 #pucnjava #mupks #mahala #bascarsija #tiktok #policija ♬ Crime, incident scene, mystery, investigation, news coverage, etc.(850898) – Shoya Kitagawa

Poslije potvrđivanja optužnice, sud je optuženom produžio pritvor.

Za glavni pretres postupajuća tužiteljica predložila je saslušanje četiri svjedoka, tri vještaka i izvođenje više od 40 materijalnih dokaza.

Podsjećamo, Jasmin Ćatić zvani Bomba je u jednom ugostiteljskom objektu napao Mirzu Hatića.

The post Podignuta optužnica protiv Jasmina Ćatića Bombe zbog ranjavanja Mirze Hatića appeared first on Sarajevska sehara.sarajevskasehara.com

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU