Podignuta optužnica protiv Tijane Ajfon zbog navođenja na prostituciju

Tužitelj Odjela III Tužiteljstva Bosne i Hercegovine podigao je optužnicu protiv Tijane Maksimović (1992.), državljanke R Srbije, poznatije kao Tijana Ajfon, koja se tereti za krivično djelo – međunarodno navođenje na prostituciju.

Optužena se tereti da je koncem mjeseca maja 2020. godine poticala državljanke R Srbije s područja Beograda G.S. i S.P. da u cilju pružanja seksualnih usluga otputuju s njom u Bosnu i Hercegovinu, na područje grada Bijeljine, te da na privatnoj zabavi, pružaju seksualne usluge za novčane iznose od po 500 eura, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Kako se navodi u optužnici, optužena je zajedno sa spomenutim osobama 27. maja za vrijeme trajanja pandemije Covid-19, ilegalno ušla u Bosnu i Hercegovinu preko vodene granice na rijeci Savi, odakle su prevezene na dogovorenu privatnu zabavu u mjestu Suho Polje u blizini Bijeljine.

Policijski djelatnici MUP-a RS, dolaskom na navedenu lokaciju prekinuli su održavanje zabave, te spomenute osobe lišili slobode.

Optužena Tijana Maksimović se tereti da je s umišljajem, u cilju ostvarivanja nezakonite zarade vrbovala i navodila dvije osobe, strane državljanke, na pružanje seksualnih usluga u državi u kojoj nemaju prebivalište ni državljanstvo, čime je počinila krivično djelo – međunarodno navođenje na prostituciju. 

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, navodi se u saopćenju.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU