Podijeljeni pakatići u Centru za socijalni rad Jajce

Humanitarna organizacija ADRA BiH iz Banja Luke već godinama organizuje različite humanitarne aktivnosti koje za cilj imaju pomoć socijalno ugroženoj djeci i porodicama koje se nalaze na marginama društva.

Paketići su danas Centru za socijalni rad Jajce, a nakon toga nastavljeno je druženje i slikanje s Djeda Mrazom uz degustaciju slatkiša koje je osigurala ova jajačka ustanova.

O projektu

Projekt “Djeca pomažu djeci” pokrenula je ADRA Njemačke s ciljem da razvije empatiju kod djece u Njemačkoj i podstakne ih da prazničnu radost podijele sa svojim vršnjacima iz siromašnih porodica.

Cilj projekta je priprema novogodišnjih paketića koje djeca šalju socijalno ugroženoj i marginaliziranoj djeci širom svijeta i predstavljaju puno više od paketića, gdje je svaki od njih djeci poruka “mi mislimo na vas i želimo vas usrećiti”.

U Bosni i Hercegovini realizuje se od 2012. godine. Zahvaljujući uspješnoj saradnji s njihovim partnerima iz Njemačke kao i partnerskim organizacijama u Bosni i Hercegovini, do sada je podijeljeno više od 30 000 paketića.

(Jajce Online)

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU