Podrška kulturi – Mozzart sponzor Teatar festa „Petar Kočić“

Direktorka Narodnog pozorišta RS, Maja Dodig: Obratili smo se ovoj kompaniji jer intenzivno podržava sve segmente našeg društva, odnosno veoma je posvećena društveno odgovornom radu

Premijerom predstave domaćina “Genetika Glembajevih” sinoć je u Narodnom pozorištu Republike Srpske otvoren XXIII Teatar fest “Petar Kočić”. Nakon godinu dana pauze u održavanju ovog tradicionalnog festivala, zbog epidemije korona virusa, banjalučka publika uželjela se kvalitetnih predstava domaćeg i gostujućih teatara, pa se za ovogodišnji Fest traži karta više. U nacionalnom teatru svjedoče da ovaj događaj nije lako organizovati ni u redovnim uslovima, a posebno tokom epidemije, pa im je svaka pomoć značajna. Podršku im je zato ove godine pružila i kompanija Mozzart.

Obratili smo se kompaniji Mozzart jer intenzivno podržava sve segmente našeg društva, odnosno veoma je posvećena društveno-odgovornom radu. Zato sam vjerovala da će Narodno pozorište Srpske dobiti podršku ove respektabilne kompanije i veoma smo zahvalni zbog toga. Nadam se da je ovo samo početak naše saradnje – kaže direktorka Narodnog pozorišta Republike Srpske, Maja Dodig.

Zahvaljujući takvoj podršci, u Banjaluku su uspjeli da dovedu kvalitetne glumačke ansamble iz zemlje i regiona. Tako će publika večeras moći da pogleda predstavu “Balkanski špijun” u izvođenju Narodnog pozorišta iz Beograda. Sutra je na repertoaru “Pukovnik Ptica” Gradskog pozorišta Podgorica, a u srijedu će na scenu Narodno pozoriše Tuzla sa predstavom “Kreketanje”.

podrška kulturi - mozzart sponzor teatar festa „petar kočić“
podrška kulturi - mozzart sponzor teatar festa „petar kočić“

Domaćin četvrte festivalske večeri je kompanija Mozzart, a publika će moći da uživa u predstavi “Ko je ubio Dženis Džoplin” Srpskog narodnog pozorišta Novi Sad i Omladinske prestonice Evrope Novi Sad.

Posljednje takmičarko veče Teatar festa rezervisano je za predstavu Zvezdara teatra “Osama – kasaba u Njujorku”, dok će festival biti zatvoren 10. jula izvođenjem predstave “Ana Karenjina” Novosadskog pozorišta (Ujvideki szinhaz).

Iz Narodnog pozorišta poručuju da su se, pri selekciji, vodili kriterijumom kvaliteta, a priznaju da publika najviše voli predstave teatara iz Srbije.

Teatar fest su i ove godine podržali Vlada Republike Srpske, Ministarstvo prosvjete i kulture RS, kabinet predsjednice Republike, te Grad Banjaluka. Ipak, u Narodnom pozorištu svjedoče da, zbog visokih troškova, organizacija ne bi bila moguća bez podrške društveno-odgovornih kompanija, kao što je Mozzart.

Čast nam je što su se u najvećoj ustanovi kulture Republike Srpske odlučili obratiti upravo kompaniji Mozzart, prepoznajući naš društveno-odgovorni rad u zajednici. Zbog toga smo sa zadovoljstvom sponzorisali ovogodišnji Teatar fest “Petar Kočić” uz želju da u predstavama uživa što više građana i da ovaj festival nastavi da traje– kaže rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta, Selma Salkanović.

Ansambl Narodnog pozorišta Srpske već vrijedno priprema nove predstave koje će se na repertoaru naći na jesen u nadi da se epidemiološka situacija neće ponovo pogoršati. Zbog toga pozivaju publiku da uživa u Festu jer su im vrata nacionalnog teatra širom otvorena.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU