2 C
Sarajevo
Subota, 4 veljače, 2023

PODSJEĆA NA SLONIĆA DAMBA IZ CRTANOG FILMA U Pakistanu se rodilo jare sa ušima od pola metra

U Karačiju u Pakistanu, rodilo se jare kojem su dali ime Simba. Ovo jare  sa ušima od pola metra je vjerovatno jare sa najdužim ušima na svijetu. Simpatično malo jare neodoljivo podsjeća na slonića Damba iz crtanog filma.

Novorođeno jare moglo bi da bude proglašeno svetskim rekorderom sa samo nekoliko dana nakon što je rođena sa neobično dugim ušima od 48 centmetara.

Koza Simba, što na svahiliju znači lav, rođena je u Karačiju u Pakistanu prije samo nekoliko dana, ali je već postala lokalna slavna ličnost. Vjeruje se da je simpatična koza stara oko dvije nedjelje i da su mu uši toliko dugačke da se vuku po tlu dok hoda.

Simbin vlasnik, Muhamed Hasan Narejo, već voli Simbu te je za loklane medije izjavio: “Nadam se da će Simba uskoro biti Ginisov rekorder” prenosi DailyMail.

Malo jare sa dugim “dambovim ušuma” rođeno je na farmi koza u najvećem pakistanskom gradu pod nazivom Nagra Farm. Uzgoj koza je veoma čest posao u Pakistanu – djelimično zato što su prilagođene različitim terenima.

Simbine dugačke uši su vejrovatno rezultat mutacije gena ili genetskog poremećaja – ali izgleda da se dobro slaže. Koze uglavnom imaju duge uši, ali nubijske koze, koje su navodno Simbina rasa, imaju najduže uši od svih vrsta.

  Meša Selimović je najljepše objasnio jedini pravi način kako se voli žena

Kozje uši služe veoma važnoj svrsi jer pomažu da se ohlade na visokim temperaturama. U Pakistanu temperature variraju zbog različitog terena, ali ljeti najviša temperatura može dostići 47C.

Trenutno ne postoji kategorija u Ginisovoj kjnjizi rekorda za kozu (jare) sa najdužim ušima.

PODSJEĆA NA SLONIĆA DAMBA IZ CRTANOG FILMA U Pakistanu se rodilo jare sa ušima od pola metra appeared first on Aloonline.ba.

aloonline.ba

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU