POGLEDAJTE JOJ ŠAKE I ZNAT ĆETE DA JE SKLONA VARANJU: Ovakav kažiprst odaje preljubnicu

Preljuba je jedno od bolnih iskustava koje većina nas bar jednom u životu doživi. Kada se u emotivnom odnosu naruši povjerenje, nije lako povratiti ga, a često budemo spremni na sve da saznamo da li nam je partner vjeran.

Kada iskren razgovor ne pomaže, mnogi posežu za ne baš pohvalnim “kopanjem” po telefonu, prisluškivanjem, neki čak unajme i privatnog detektiva.

Ipak, najnovija studija koja stiže sa univerziteta Oksford otkriva lakši način da otkrijete da li vam je partnerka sklona prevari. Dovoljno je samo da pogledate njenu lijevu ruku – žene kojima je kažiprst duži od domalog prsta lakše se upuštaju u avanturu.

Kažu da su takve žene bile izložene višim nivoima ženskog hormona estrogena dok su bile u majčinoj utrobi, pa ih sada krase tipičnije ženske karakteristike.

U istraživanju koje je sprovedeno na univerzitetu Oksford učestvovalo je 274 osobe ženskog spola, u vezu se dovodila dužina prstiju, testirali su njihov DNK, a potom je urađen i psihološki razgovor o kvalitetu njihovih partnerskih odnosa.

Navodi se da su žene koje su bile izložene većoj koncentraciji estrogena u materici impulsivnije i svoje ljubavne odnose su češće ocjenjivale nezadovoljavajućima. Stručnjaci sa univerziteta su, kako prenosi Daily Mail, naveli da su takve žene privlačnije muškarcima, a kada se to spoji sa nezadovoljstvom vezom u kojoj su, put do preljube je postaje lak.

Psiholozi upozoravaju da je ovaj predmet istraživanja kompleksan, te i da se ovi rezultati moraju uzeti sa rezervom.

(Express/najportal.ba)

The post POGLEDAJTE JOJ ŠAKE I ZNAT ĆETE DA JE SKLONA VARANJU: Ovakav kažiprst odaje preljubnicu appeared first on Express.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU