Četvrtak, 5 kolovoza, 2021

Pogledajte kako će izgledati Koridor 5C u video od 360 stepeni

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) predstavila je na svom zvaničnom YouTube kanalu Koridor Vc kroz videoprilog od 360 stepeni u 5K rezoluciji. U videu je prikazan je završeni dio autoputa A1 na Koridoru 5C, kao i značaj ove moderne saobraćajnice za BiH, ali i region u cijelosti.

​U uvodnoj najavi videopriloga​, kaže se da biti predstavljeni spektakularni prizori iz regiona kroz ovaj novi autoput poznat kao Vc, prenosi Akta.

Interaktivni video je zasad neviđen uvid u pojedinosti autoputa A1, u kojem su predstavljene pojedinosti izgradnje ovog dijela autoputa.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Novinar EBRD-a kreće od Zeničke zaobilaznice, odnosno jednog od visokih vijadukata koji će nositi jedan od najzahtjevnijih dijelova autoputa.

“Do sada ga prati 28 tunela i 108 mostova, a u narednim godinama bit će ih izgrađeno još. Put za more iz Sarajeva, koji danas traje 3,5 sata, iznosit će svega dva sata jednom kada se cesta završi”, kaže vodič prezentacije.

U videoprilogu od 360 stepeni vidi se impozantna visina vijadukta zbog čega je ova cesta okarakterisana kao najveći infrastrukturni projekt u historiji ove zemlje.

“Koridor bit trebao povezati region koji neke zaista nevjerovatne prizore prirode, sa ostatakom Europe. Prvih 100 kilometara napravilo je 500 radnika, a mnogo će ih još pomoći da se završi”, govori se u videu.

Ovaj Koridor promijenit će živote ljudi kada se u potpunosti izgradi, a trebao bi biti završen krajem naredne decenije i postat će kičma ekonomije Bosne i Hercegovine.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Oglašavanje -

Vijesti danas