1 C
Sarajevo
Utorak, 30 studenoga, 2021
Još

  Pojačan promet na graničnim prijelazima, zadržavanja do 30 minuta

  ()

  U toku je memorijalna trka i supermaraton „Ne zaboravimo“ koji je jutros krenuo iz Bihaća i kreće se relacijom Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ-Travnik-Lašva-A-1 Sarajevo sjever-Semizovac-Olovo-Kladanj-Potočari.

  Planirani dolazak u Potočare je u srijedu, 10. jula. Apeluje se na vozače da u trenutku prolaska učesnika maratona budu maksimalno oprezni i da poštuju upute policijske pratnje.

  Na mostu preko rijeke Plive u Jajcu (M-5) izvode se sanacioni radovi, zbog čega je saobraćaj obustavljne. Za vozila do 7 tona alternativni pravac je Jajce-Jezero, a za vozila preko 7 tona Crna Rijeka-Mrkonjić Grad.

  U toku su radovi na rekonstrukciji raskrsnice na magistralnom putu M-5 na ulazu u Vitez, zbog čega je usporeno saobraćanje. Radovi na toj lokaciji su za danas završeni, pa se u poslijepodnevnim i večernjim satima očekuju manje gužve.

  Sanacioni radovi izvode se i u tunelu Vranduk II (M-17 Zenica-Nemila), a saobraćaj je regulisan semaforima (naizmjenično-jednom trakom).

  Sporije se saobraća i na ostalim dionicama s aktuelnim sanacionim radovima. Izdvajaju se  magistralni putevi: Jošanica-Stup, Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Bradina-Podorašac, Cazin-Srbljani, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i radove u Ključu i Mostaru.

  Na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška i Gradina pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BiH. Na ostalim graničnim prijelazima promet vozila je pojačan, ali su zadržavanja do 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna motorna vozila i autobuse prema i od mosta GP Brčko-Gunja, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.

  (FENA)


  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  Možda vas zanima I OVO