22.7 C
Sarajevo
Nedjelja, 26 lipnja, 2022

  Pokrenut projekat o kulturno-historijskom naslijeđu Srednje Bosne

  Centar za edukaciju mladih započinje realizaciju projekta „United in Diversity“ na temu edukacije mladih o bogatom kulturno-historijskom naslijeđu Srednje Bosne, koji će obuhvatiti jedanaest općina Srednjobosanskog kantona.

  Kroz interaktivne radionice, mladi iz Srednje Bosne će se upoznati sa kulturno-historijskim naslijeđem općina Srednjobosanskog kantona, a imat će priliku i sami predstaviti svoju općinu mladima iz drugih gradova SBK. Nakon edukacije o historiji Srednje Bosne, učesnici će imati zadatak pripremiti kreativnu prezentaciju svoje općine i predstaviti je na Sajmu općina SBK koji će biti organzovan na travničkoj tvrđavi Stari grad u maju 2020. godine.

  Vrijednost projekta prepoznalo je i kantonalno Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta, kao i općine u kojima se projekat realizuje.

  Projektne aktivnosti odvijat će se u srednjim školama u jedanaest općina Srednjobosanskog kantona: Bugojno, Busovača, Donji Vakuf, Fojnica, Gornji Vakuf/Uskoplje, Jajce, Kiseljak, Kreševo, Novi Travnik, Travnik i Vitez.

  Projekat „United in Diversity“ finansiran je grantom Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država.

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Kako ovaj članak smatrate korisnim...

  Pratite nas na društvenim mrežama

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  MOŽDA VAS ZANIMA
  DRUGI UPRAVO ČITAJU